Prezentarea identităţii vizuale a turneului Euro 2020 şi a logo-ului oraşului gazdă Bucuresti au fost dezvăluite azi în cadrul unui eveniment desfășurat la Arena Națională în prezența oficialilor UEFA, ai Guvernului, Primăriei și reprezentanților Federației Române de Fotbal, anunță FRF citat de Antena 3.
Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiției și pentru a sărbători această ediție istorică a abordat un format unic și inedit. Astfel, România, alături de alte 12 țări, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 și va găzdui la București 4 partide - trei din grupe și una din optimi.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări sâmbătă că municipalitatea va implementa toate măsurile solicitate de rigorile UEFA în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, scrie AGERPRES.
Firea a participat, la Arena Naţională, la lansarea logo-ului oraşului gazdă, totemul Euro 2020 fiind o structură 3D al cărei element central este Cupa Henry Delaunay, înconjurată de siluetele suporterilor.
Edilul a reamintit că în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost adoptat Planul Urbanistic Zonal pentru Magistrala M6 care face legătura între Gara de Nord şi aeroport, aceasta fiind una dintre condiţiile impuse pentru organizarea campionatului european.
"Din acest moment, se pot realiza toate documentele pentru obţinerea finanţării europene, iar acest obiectiv de investiţii, care este în responsabilitatea Ministerului Transporturilor, să poată să fie îndeplinit, cu sprijinul PMB, pentru că vom fi atenţi şi receptivi ca toate avizele şi autorizaţiile de construire să fie acordate în cel mai scurt timp şi fără birocraţie. Această magistrală va avea 16 kilometri, 12 staţii şi va determina ca drumul dintre gară şi aeroport să dureze doar 25 de minute", a precizat ea.
Firea a adăugat că o altă responsabilitate este asigurarea unui transport public urban eficient şi amintit că RATB a demarat licitaţia pentru achiziţia a 500 de autobuze noi, dintre care 30% vor fi electrice.
"Suntem acum în procedură de primire în administrare a parcării din faţa Ministerului Transporturilor - acolo e nevoie de o parcare mai dezvoltată, de mai mari dimensiuni - şi în scurt timp demarăm acest proiect pentru construirea a încă unei parcări", a adăugat edilul general.
În ceea ce priveşte construirea unei săli polivalente în Capitală, Firea a menţionat că în scurt timp va fi semnat contractul de atribuire, adăugând că, în cazul în care vor exista noi contestaţii, centrul internaţional de presă va fi găzduit de o construcţie provizorie.
"Ne dorim de mulţi ani să avem în Bucureşti o sală polivalentă la nivel european. Au fost câteva contestaţii în instanţă. În scurt timp vom fi în măsură să semnăm contractul de atribuire şi de asemenea va începe proiectarea şi execuţia. Vă garantez - aşa cum am transmis şi reprezentanţilor UEFA - că în cazul în care vor fi de asemenea contestaţii, iar această procedura va fi îngreunată, am garantat şi o fac încă o dată şi subliniez că suntem pregătiţi la PMB să demarăm o construcţie provizorie, dar extrem de eficientă, pentru a putea să organizăm centrul internaţional de presă", a explicat ea.
Firea a vorbit şi despre alte măsuri administrative, precum reabilitarea unor străzi importante sau asigurarea transportului către localităţile din preajma Bucureştiului.
"De asemenea, modernizarea zonei Centrului Vechi, acolo unde, cu siguranţă, după competiţii, se vor afla cei mai mulţi turişti. Tot în acea perioadă vor avea loc foarte multe evenimente culturale, artistice, pentru că, de obicei, competiţiile sunt dimineaţa sau în timpul zilei, poate chiar şi seara - calendarul îl va prezenta UEFA - dar ne dorim ca sportul să se îmbine cu arta, cultura şi de asemenea să facem o legătură între generaţii, domenii de activitate şi între noi, românii, şi între toţi europenii şi turiştii care se vor afla în Capitală", a mai spus Gabriela Firea.