x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Legalizarea pariurilor online în România

Legalizarea pariurilor online în România

21 Sep 2022   •   16:39
Legalizarea pariurilor online în România

Acum românii pasionați de pariuri se pot distra în deplină siguranță și legalitate direct pe internet. Dacă în urmă cu mai mulți ani jocurile de noroc online reprezentau un subiect tabu la noi în țară, acum toată această activitate este reglementată printr-o serie de reguli clare.

Cadrul sigur și legal de pe internet a permis astfel apariția a tot mai multe case de pariuri la care românii pot paria în cele mai bune condiții.

Despre cum s-a produs legalizarea pariurilor online în România și ce schimbări au intervenit în această industrie de gambling îți voi prezenta cele mai importante informații în rândurile următoare.

Când au fost legalizate pariurile pe internet în România?

Până în anul 2015, la noi în țară pariurile online putem spune că au fost trecute cu vederea. Nu exista niciun fel de reglementare a acestora, regulile erau inexistente, astfel că românii aveau practic libertate deplină în a se distra la jocuri de noroc online.

Acest lucru însă a adus unor jucători și anumite neplăceri. Nu puține au fost situațiile în care românii s-au înregistrat pe diferite site-uri dubioase de jocuri, rămânând astfel fără banii depuși în cont sau neputând să își retragă câștigurile obținute.

Totul s-a schimbat începând cu a doua parte a anului 2015. Atunci și-a intrat în rol ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc), o instituție a statului ce are ca scop autorizarea, reglementarea și monitorizarea jocurilor de noroc de pe teritoriul României.

A fost momentul în care practic pariurile online au devenit o normalitate la noi în țară, apărând astfel pe piață și primele case de pariuri legale în România. Astfel, clienții s-au putut bucura de siguranță deplină în mediul online, de pariuri corecte și de servicii tot mai bune. Tot din acel moment, pariurile pe internet au început să capete tot mai multă popularitate și la noi în țară, românii descoperind o nouă formă de pariere mult mai interesantă și captivantă.

Modificările apărute odată cu înființarea ONJN

Printre principalele modificări apărute în anul 2015 pe piața pariurilor online din România se numără următoarele:

  • Toate casele de pariuri și site-urile de jocuri de noroc care doresc să se adreseze clienților români trebuie să obțină o licență de funcționare din partea ONJN.
  • Românii au voie să se înregistreze și să joace doar pe site-urile licențiate ONJN (altfel riscă o amendă de până la 10.000 RON).
  • Casele de pariuri licențiate sunt obligate să oprească jucătorilor impozite la depunere și retragere și să solicite acestora verificarea conturilor.
  • Legalizarea pariurilor online a însemnat un pas important și pentru bugetul de stat, la care se adună astfel în fiecare an sume importante prin taxele aplicate organizatorilor de jocuri.

De ce aleg românii să parieze online în prezent?

Odată cu legalizarea pariurilor pe internet, românii s-au putut bucura de servicii excelente din partea unora dintre cele mai apreciate agenții.

Astfel, dintre motivele pentru care pariurile online sunt acum cele mai populare și avantajoase ar trebui trecute în revistă:

  • Confort și comoditate – oricând vrei să joci un bilet la pariuri te loghezi în contul tău și alegi pronosticurile preferate. În doar câteva momente poți plasa biletul, deci scapi de drumuri până la agențiile de pariuri stradale
  • Bonusuri și promoții – atunci când pariezi pe internet întâlnești bonusuri la tot pasul, atât la deschiderea contului, cât și ulterior. Ești recompensat cu bani bonus, pariuri gratuite (free bets), bonusuri de fidelitate, bonusuri pentru biletele multiple și multe altele
  • Pariuri și streaming live – pariezi în deplin confort pe meciuri aflate în desfășurare și mai mult decât atât poți urmări multe dintre acestea în transmisiune live, complet gratuit
  • Cash Out – îți poți închide oricând vrei biletele plasate, cu ajutorul funcției de cash out – îți asiguri astfel profitul înainte ca meciurile să se termine sau poți să recuperezi o parte din miză
  • Aplicații Android și iOS – vei putea juca pariuri de oriunde te-ai afla grație aplicațiilor pentru Android și iOS de la cele mai bune case de pariuri

În concluzie, legalizarea pariurilor pe internet în România a însemnat un pas foarte important pentru această industrie, care în prezent a ajuns la un nivel foarte ridicat.

Românii se bucură pe internet de servicii de cea mai bună calitate, distrându-se legal și în siguranță, în timp ce ANAF colectează sume importante de bani de la organizatorii de jocuri acceptați.

În plus, acest cadru legal permite celor mai mari prestigioase agenții de pariuri din lume să își îndrepte atenția și către piața de la noi din țară.

×