x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fotbalul mondial va păstra momente de reculegere în memoria lui Pele

Fotbalul mondial va păstra momente de reculegere în memoria lui Pele

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2022   •   16:31
Fotbalul mondial va păstra momente de reculegere în memoria lui Pele
Sursa foto: Hepta

Lumea sportului și-a exprimat vineri tristețea față de moartea unuia dintre cei mai mari eroi ai săi, luându-și rămas bun de la legenda fotbalului brazilian Pele printr-o avalanșă de omagii. FIFA a cerut federațiilor membre să țină un moment de reculegere la toate competițiile.

Brazilianul Pele, un marcator prolific care a câștigat Cupa Mondială de trei ori ca jucător, o performanță fără precedent, în 1958, 1962 și 1970, a murit joi la vârsta de 82 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.

"Drapelele de la sediul FIFA din Zurich a fost arborat vineri în bernă, pentru a ne aminti de eternul rege: Pele", a declarat pe Twitter organismul care guvernează fotbalul mondial, FIFA.

De asemenea, FIFA a trimis o scrisoare celor peste 200 de federații membre ale sale prin care le cere organizatorilor de competiții să respecte un minut de reculegere înaintea meciurilor din acest weekend, precum și în cursul săptămânii viitoare.

Premier League, EFL și A-League au declarat că vor aduce un omagiu marelui fotbalist printr-un minut de aplauze înainte de meciuri.

Premier League și EFL au adăugat că jucătorii vor purta brățări negre în timpul meciurilor din acest weekend, în timp ce LaLiga din Spania și Serie A din Italia au anunțat că vor păstra un minut de reculegere înainte de meciuri.

Mai mulți fotbaliști i-au adus un omagiu lui Pele în mediile de socializare, Mohamed Salah de la Liverpool împărtășind pe Instagram o fotografie cu legendarul brazilian, scriind: "Adio unei legende a fotbalului".

Luka Modric, mijlocașul lui Real Madrid și al Croației, a declarat că Pele a fost "unul dintre cei mai mari din toate timpurile", în timp ce fundașul marocan Achraf Hakimi a postat o fotografie alb-negru cu un Pele tânăr zâmbind, scriind pe Twitter: "moștenirea ta va fi eternă".

Liga profesionistă australiană (APL) a declarat că la toate meciurile din A-League din acest weekend se va ține un minut de aplauze înainte de startul meciului pentru a aduce un omagiu "unei icoane".

Minutul de aplauze a fost respectat înainte de meciul de vineri al lui Western United pe teren propriu cu Brisbane Roar.

Jucătorul brazilian de tenis Thiago Monteiro a declarat, citat de Reuters, că a fost o zi tristă pentru Brazilia.

"Pele a fost cel mai mare idol al nostru în sport. A făcut atât de multe chiar și pentru țară, pentru a arăta Brazilia lumii, iar noi aveam mult respect pentru el", a declarat Monteiro reporterilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pele momente de reculegere meciuri