x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport „Rugați-vă pentru Rege” Lumea fotbalului este lângă marele Pele, internat în spital la Sao Paulo

„Rugați-vă pentru Rege” Lumea fotbalului este lângă marele Pele, internat în spital la Sao Paulo

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2022   •   23:00
„Rugați-vă pentru Rege” Lumea fotbalului este lângă marele Pele, internat în spital la Sao Paulo
Sursa foto: Hepta

Mesaje de susținere pentru marele fotbalist brazilian Pele au fost trimise din întreaga lume, în timp ce triplul câștigător al Cupei Mondiale este tratat în spital, notează BBC.

Jucătorul în vârstă de 82 de ani a fost internat marți la spitalul din Sao Paulo, precizând că este vorba de o vizită lunară de rutină.

Cu toate acestea, un raport din Brazilia, care nu a fost confirmat de BBC, spune că Pele ar primi îngrijiri paliative, după ce nu a răspuns la chimioterapie.

„Rugați-vă pentru rege”, a scris pe Twitter atacantul francez Kylian Mbappe.

Triplului câștigător al Cupei Mondiale i-a fost îndepărtată o tumoare din colon în septembrie 2021 și de atunci a urmat un tratament regulat.

Pele a fost diagnosticat cu o infecție respiratorie, iar vineri Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo a declarat că se află într-o stare stabilă.

Vorbind sâmbătă, căpitanul Angliei, Harry Kane, a declarat: „Suntem foarte triști să auzim că este bolnav, dar îi dorim binele, nu doar eu, ci și întreaga echipă a Angliei. Este o sursă de inspirație, o persoană incredibilă”.

Jurgen Klinsmann, fostul atacant al Germaniei, câștigător al Cupei Mondiale, a declarat sâmbătă, în cadrul transmisiunii de la BBC One pentru Cupa Mondială: „Pele este pur și simplu o persoană atât de minunată. Personalitatea remarcabilă a fotbalului mondial. Putem doar să ne rugăm și să sperăm la ce e mai bine, dar este o veste foarte tristă”.

Fostul apărător argentinian Pablo Zabaleta a adăugat la BBC One: „Este o veste foarte tristă să aud despre Pele. A fost o adevărată sursă de inspirație pentru noi toți, atât pe teren, cât și în afara lui. Întotdeauna a fost un om mare”.

Țara gazdă a Cupei Mondiale, Qatar, și-a arătat sâmbătă sprijinul pentru Pele, iluminând clădirile cu un mesaj „Însănătoșire grabnică”.

Stadionul Lusail din Doha, care va găzdui finala Cupei Mondiale pe 18 decembrie, și Turnul Aspire de lângă stadionul Khalifa, au fost împodobite cu imagini ale lui Pele în celebrul său tricou cu numărul 10.

Îngrijorările au apărut inițial miercuri, când ESPN Brasil a anunțat că Pele a fost internat, fiica sa, Kely Nascimento, afirmând că nu a fost vorba de „nicio urgență”.

Vineri, Pele le-a mulțumit binevoitorilor pentru că i-au trimis „vibrații bune” și a spus că șederea sa în spital a fost „o vizită de rutină”.

Fostul atacant este cel mai bun marcator din toate timpurile al Braziliei, cu 77 de goluri în 92 de meciuri, și a marcat la patru turnee ale Cupei Mondiale.

Santos, singurul său club brazilian, a scris pe Twitter: „Întreaga lume care îți urează sănătate, Rege Pele”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kylian Mbappe pele