x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Lionel Messi, pus de emir să poarte bisht-ul tradițional arab în timp ce a ridicat Cupa Mondială

Lionel Messi, pus de emir să poarte bisht-ul tradițional arab în timp ce a ridicat Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2022   •   23:15
Lionel Messi, pus de emir să poarte bisht-ul tradițional arab în timp ce a ridicat Cupa Mondială
Sursa foto: Hepta

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a ridicat Cupa Mondială într-un bisht negru - o mantie tradițională pentru bărbați în lumea arabă - fiind rugat să îmbrace acest articol de îmbrăcăminte înainte de a i se înmâna trofeul cuvenit câștigării Cupei Mondiale.

Argentinianul și-a condus echipa la o victorie dramatică la penalty-uri, după o remiză surprinzătoare, 3-3 cu Franța, pe stadionul Lusail Iconic din Doha.

În timp ce jucătorul de 35 de ani aștepta să primească trofeul, emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, i-a oferit lui Messi un bisht asemănător cu cel pe care îl purta, semn al recunoștinței familiei regale față de câștigător.

Messi a părut la început nedumerit, dar a îmbrăcat haina, înainte de a lua trofeul și de a merge să îl ridice alături de coechipierii săi. Acest gest a făcut ca tricoul echipei naționale a Argentinei să fi fost parțial acoperit atunci când a ridicat trofeul în fața miliardelor de spectatori.

Messi a renunțat la bisht la scurt timp după aceea și a continuat să poarte un tricou al Argentinei cu trei stele inscripționate pe el, semn că țara sa a câștigat acum trei Cupe Mondiale.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce portarul argentinian Emiliano Martinez a stârnit controverse, sărbătorindu-și premiul Mănușa de Aur cu un gest obscen. Portarul de la Aston Villa a ținut trofeul, o mână gigantică placată cu aur, în zona inghinalilor.

Este puțin probabil ca incidentul să eclipseze strălucirea reușitei lui Messi, care a câștigat în sfârșit Cupa Mondială pentru a-și consolida statutul de cel mai mare jucător al lumii din toate timpurile. Messi a marcat golul de deschidere din penalty și Argentina a dublat avantajul la 2-0, înainte ca Kylian Mbappe să înscrie de două ori în 97 de secunde pentru a trimite meciul în prelungiri.

Messi părea să fi câștigat meciul cu un gol din apropiere în a doua repriză de prelungiri, înainte ca Mbappe să trimită meciul la penaltiuri, marcând din lovitură de pedeapsă și devenind doar al doilea fotbalist din istorie care reușește un hat-trick în finala Cupei Mondiale.

Martinez a fost însă eroul Argentinei, apărând execuția lui Kingsley Coman, înainte ca Aurelien Tchouameni să tragă pe lângă poartă, iar Argentina să câștige titlul la loviturile de departajare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×