x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ministrul de Externe din Qatar acuză Germania de „standarde duble" în criticile aduse Cupei Mondiale

Ministrul de Externe din Qatar acuză Germania de „standarde duble" în criticile aduse Cupei Mondiale

08 Noi 2022   •   10:20
Ministrul de Externe din Qatar acuză Germania de „standarde duble" în criticile aduse Cupei Mondiale
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Externe al Qatarului a acuzat Germania de „standarde duble" în ceea ce privește criticile aduse la adresa situației drepturilor omului din țara gazdă a Cupei Mondiale de fotbal și s-a apărat față de luarea de poziție a ambasadorului german, într-un interviu pentru un ziar german, public

Qatarul s-a confruntat cu critici intense din partea grupurilor pentru drepturile omului în legătură cu tratamentul aplicat lucrătorilor migranți, care, alături de alți străini, reprezintă cea mai mare parte a populației țării.

Luna trecută, ministerul de Externe din Qatar l-a convocat pe ambasadorul german din cauza comentariilor ministrului de Interne Nancy Faeser, care a afirmat că bilanțul unei țări în materie de drepturi ale omului ar trebui să fie luat în considerare pentru a decide dacă aceasta va fi selectată ca gazdă a Cupei Mondiale.

„Pe de o parte, populația germană este dezinformată de politicienii guvernamentali, pe de altă parte, guvernul nu are nicio problemă cu noi atunci când vine vorba de parteneriate energetice sau investiții", a declarat șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani într-un interviu acordat ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează Reuters.

„Suntem deranjați de standardele duble", a spus el, adăugând că Qatar s-a confruntat cu o campanie sistematică împotriva sa în cei 12 ani de când a fost selectat pentru a găzdui Cupa Mondială, campanie cu care, potrivit lui, nicio altă țară nu s-a confruntat.

„Este ironic când acest ton este folosit în țări din Europa care se numesc democrații liberale. Sună foarte arogant, sincer, și foarte rasist", a declarat el pentru ziar.

Al-Thani a descris apelurile pentru garanții de securitate pentru minorități - pe care Faeser le-a cerut ca o condiție prealabilă înainte de a accepta să participe la Cupa Mondială - ca fiind de prisos și a declarat că politicienii germani ar trebui să se concentreze mai mult pe crimele motivate de ură care au loc în interiorul granițelor țării lor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Qatar cupa mondiala fotbal