x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ministrul Sportului de la Kiev se opune participării Rusiei și Belarusului la JO Paris 2024

Ministrul Sportului de la Kiev se opune participării Rusiei și Belarusului la JO Paris 2024

de Redacția Jurnalul    |    05 Mar 2023   •   22:20
Ministrul Sportului de la Kiev se opune participării Rusiei și Belarusului la JO Paris 2024
Sursa foto: Hepta

Ministrul ucrainean al Sportului, Vadym Guttsait, a promis că va continua să lupte pentru ca Rusiei și Belarusului să le fie interzisă participarea la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024.

El este și președintele Comitetului Național Olimpic al Ucrainei și a prezentat numeroasele planuri dezvoltarea sportului în țara sa și s-a angajat să reconstruiască facilitățile sportive distruse și să se asigure că Rusia și Belarus sunt pedepsite.

"Mulțumesc tuturor celor care în acești trei ani au crezut, au susținut, au ajutat!" a scris pe Facebook Guttsait, un fost scrimer care a câștigat o medalie olimpică de aur la sabie Barcelona 1992.

"Mă bucur că am o echipă de profesioniști care sunt întotdeauna pregătiți pentru noi provocări și pentru a găsi soluții extraordinare! Mulțumesc întregii familii sportive pentru marea încredere și sprijin! Mulțumesc bărbaților și femeilor noastre de pe front care ne permit să trăim și să muncim! Pentru că ne menținem frontul sportiv. Luptăm pe frontul diplomatic împotriva posibilei admiteri la competițiile internaționale a sportivilor din Rusia și Belarus. Ne alăturăm în mod activ frontului informațional.

Împreună suntem mai puternici! Ucrainenii sunt o națiune de învingători! Mergem mai departe în continuare. Pentru victorie! Totul pentru Ucraina!", a scris acesta pe Facebook.

Și săritorul în înălțime ucrainean Stanislav Oliferchyk a vorbit despre nemulțumirea sa provocată de gândul că țările agresoare vor concura la Paris 2024.

Campionul european din 2019 la sărituri sincron mixt de la 3 metri s-a născut în Mariupol și plănuia să folosească Neptune Arena din oraș ca bază de antrenament pentru Jocuri înainte ca aceasta să fie distrusă în război.

"Sunt supărat în cea mai mare parte a timpului. Pur și simplu nu mai pot suporta când au loc bombardamente. Vreau ca Rusia să ne lase să trăim în pace și să stea departe de noi".

Oliferchyk se teme că ostilitatea provocată de conflict ar putea izbucni în violențe la Paris 2024 dacă sportivilor ruși li se permite să concureze, chiar și sub un steag neutru.

"Se poate întâmpla orice, chiar și o bătaie. Pur și simplu nu poate exista nicio strângere de mână între noi", a avertizat Oliferchyk.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că explorează căi pentru ca sportivii ruși și bieloruși să concureze în capitala Franței. Opțiunea probabilă este ca aceștia să participe sub steag neutru.

 

×
Subiecte în articol: jo paris 2024 ucraina Rusia belarus