x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Mutu, aproape să scape de datoria de 17 milioane către Chelsea.

Mutu, aproape să scape de datoria de 17 milioane către Chelsea.

30 Mai 2011   •   11:22
Mutu, aproape să scape de datoria de 17 milioane către Chelsea.

Desi Adrian Mutu nu mai este impresariat de firma fratilor Becali, acestia il reprezinta inca pe jucator in litigiul cu Chelsea privind datoria de 17 milioane de euro in urma "scandalului cocaina". Ioan Becali a anuntat in aceasta dimineata ca s-a intalnit de doua ori cu presedintele gruparii londoneze, Bruce Buck, si ca problema stingerii datoriei este ca si rezolvata.

"Eu sunt in continuare in relatii foarte bune cu Chelsea si in special cu noul lor presedinte, cu care m-am intalnit de doua ori la Londra in privinta celor 17 milioane, cu avocatii lor, cu avocatii nostri. Problema lui Mutu este aproape rezolvata", a declarat Ioan Becali la GSP TV.

In august 2003, Adrian Mutu si Chelsea au semnat un contract de munca pentru o perioada de cinci ani,reziliat de gruparea engleza la 28 octombrie 2004, in urma unui control antidoping pozitiv. Fotbalistul, care consumase cocaina, a fost exclus din toate competitiile sportive timp de sapte luni.

In mai 2006, Chelsea a facut o plangere impotriva lui Adrian Mutu pentru a obtine despagubiri pentru incalcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competenta sportiva FIFA a acceptat partial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a facut apel la aceasta decizie, adresandu-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul si a dispus ca Adrian Mutu sa plateasca clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobanda.

La 14 iunie, Tribunalul federal elvetian a anuntat ca a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinta Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care romanul era obligat la plata unei daune in valoare de 17 milioane de euro catre clubul Chelsea.

×