x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Paradă cu bucluc: Messi și patru colegi argentinieni, aproape de un accident grav!

Paradă cu bucluc: Messi și patru colegi argentinieni, aproape de un accident grav!

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   11:58
Paradă cu bucluc: Messi și patru colegi argentinieni, aproape de un accident grav!
Sursa foto: Hepta

Lionel Messi a purtat trofeul Cupei Mondiale într-un autobuz descoperit, imediat după ce echipa Campioană Mondială a ajuns luni noaptea în Buenos Aires. Alături de alți patru colegi, el era cât pe ce să se accidenteze grav în timpul paradei de după sosire.

Întoarcerea triumfală a Argentinei acasă după victoria de la Cupa Mondială era cât pe ce să se transforme într-un dezastru în timpul paradei cu autobuzul descoperit.

Lionel Messi și coechipierii săi au aterizat marți, la Aeroportul Internațional Ezeiza din Buenos Aires, puțin după ora locală 2 dimineața. Mii de fani îi așteptau pe străzi pentru a vedea trofeul Cupei Mondiale.

După ce a coborât din zborul de la Roma, echipa s-a urcat într-un autocar personalizat, în drum spre centrul de antrenament al Asociației Argentiniene de Fotbal (AFA). Autocarul a plecat de la aeroport și a parcurs străzile pline de fani, care au venit să sărbătorească al treilea triumf al țării la Cupa Mondială și primul din 1986.

Messi era așezat în partea din spate a etajului superior al autocarului, alături de coechipierii Leandro Paredes, Rodrigo De Paul, Angel Di Maria și Nicolas Otamendi, când a fost foarte aproape de a se accidenta la cap. Autocarul a trecut pe sub un cablu aerian care aproape că i-a lovit în cap pe cei cinci jucători.

Patru dintre ei au apucat să se ferească rapid pentru a evita contactul. În schimb Paredes a reacționat mai târziu și a reușit să treacă în ultimul moment cu capul pe sub cablu, pierzându-și șapca. Incidentul pare să fi fost uitat rapid, autocarul continuându-și călătoria, dar jucătorii ai scăpat la limită.

Petrecerea a continuat pe traseul de la aeroport, cu atacantul Lautaro Martinez cântând la o tobă gigantică și cu ceilalți jucătorii alăturându-se cântecelor fanilor. Mulțimea a fluturat steagul Argentinei, a aclamat și a aplaudat la trecerea autocarului.

După ce vor ajunge la centrul de pregătire al AFA, jucătorii vor pleca într-un alt tur, cel oficial, cu autocarul, în cursul zilei de marți. Guvernul argentinian a declarat ziua ca fiind sărbătoare națională pentru a permite fanilor să ia parte la festivități.

"Sunt mândru. Sunt mai puțin emoționat decât în alte zile, dar astăzi sunt liber. Această echipă mă face mândru doar pe mine, este numai a lor", a declarat Scaloni, citat de The Mirror.

"Vreau să le spun oamenilor să se bucure, pentru că este un moment istoric.

"Este un moment în care trebuie să ne bucurăm. Suntem obișnuiți să fim loviți, de aceea știm să fim împreună la bine și la rău. A fi în vârf este ceva unic, o bucurie incredibilă.

"Tatăl meu și mama m-au învățat să nu renunț niciodată, să nu lupt împotriva nimănui ci să merg mereu înainte. Am fost norocos să fiu aici și sunt recunoscător".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi accident