x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir din lume. Locul spectaculos unde se va odihni fostul atacant brazilian

Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir din lume. Locul spectaculos unde se va odihni fostul atacant brazilian

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2022   •   14:00
Pele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir din lume. Locul spectaculos unde se va odihni fostul atacant brazilian
Sursa foto: Hepta

Fostul atacant bazilian Pelé va fi înmormântat pe 2 ianuarie 2023 în cel mai înalt cimitir din lume. Acesta se află în Santos, un oraș din statul Sao Paulo.

Sicriul său va fi așezat pe teren pentru ca suporterii să îi poată aduce un ultim omagiu timp de 24 de ore, înainte de procesiunea care se va desfășura pe străzile din Santos, relatează The Sun.

Potrivit presei braziliene, cortegiul funerar va trece și prin fața casei mamei lui Pelé, Celeste. Femeia, în vârstă de 100 de ani, nu se poate ridica din pat și nu este lucidă. Apoi, într-un ritual la care vor participa doar rudele apropiate, se va desfășura înmormântarea la Memorial Necropole Ecumenica.

"Cimitirul vertical" unic în lume se află într-o clădire cu 14 etaje care include 14.000 de cavouri, o cascadă și un muzeu auto.  Este cel mai înalt cimitir din lume și include cripte, încăperi pentru slujbe, un crematoriu și un mausoleu. Conține chiar și o grădină tropicală cu o cafenea pe acoperiș și o cascadă.

Cu toate acestea, cel mai ciudat aspect este că în cimitir există și un muzeu de mașini clasice. A fost construit în 1983 de către arhitectul excentric Pepe Altstut, devenind o atracție turistică.

De la etajele superioare ale necropolei, priveliștea cuprinde stadionul Vila Belmiro, unde Pelé și-a început cariera.

Legenda braziliană a murit joi, la vârsta de 82 de ani, în țara sa natală. Pele suferea de o tumoare la colon, care nu a mai răspuns la tratament.

×