x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport FIFA taie bilete la greu! Record de vizitatori pentru Muzeul fotbalului

FIFA taie bilete la greu! Record de vizitatori pentru Muzeul fotbalului

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   12:45
FIFA taie bilete la greu! Record de vizitatori pentru Muzeul fotbalului
Sursa foto: Hepta

În 2022, aproape 400.000 de vizitatori din peste 135 de țări au vizitat Muzeul FIFA în Elveția și la nivel internațional. Muzeul din Zurich a primit 195.000 de vizitatori la expozițiile și evenimentele sale. La Cupa Mondială Qatar 2022, alți 179.000 de vizitatori au vizitat expoziția itinerantă.

O expoziție itinerantă specială de patru săptămâni, ca parte a FIFA Fan Festival™ din Doha. În plus, 22.000 de vizitatori au participat la o expoziție itinerantă, expusă în locații din RP Chineză. Astfel, instituția culturală a organismului de conducere a fotbalului mondial a stabilit noi recorduri de vizitatori, atât la sediul său din metropola elvețiană, cât și la nivel internațional.

"Pe parcursul anului trecut, suntem încântați că am făcut un pas semnificativ înainte în misiunea noastră, celebrând și protejând istoria și cultura fotbalului internațional și împărtășind magia acestui joc frumos cu un număr tot mai mare de oameni din întreaga lume", a declarat directorul Muzeului FIFA, Marco Fazzone.

"Ultimele 12 luni au demonstrat încă o dată că Muzeul FIFA este o destinație culturală atractivă, atât în Zurich, cât și în întreaga lume, datorită conținutului nostru captivant, obiectelor unice și formatelor populare, prin intermediul cărora aducem mai aproape fanii și legendele fotbalului."

Fazzone așteaptă cu nerăbdare noul an cu un sentiment de mare anticipare: "Începem programul nostru pentru 2023 cu deschiderea expoziției noastre speciale "Paolo Rossi: un ragazzo d'oro" la Zurich, pe 10 februarie. De asemenea, lucrăm intens la planurile noastre expoziționale privind istoria, dezvoltarea și cultura fotbalului feminin, iar Muzeul FIFA va fi prezent la Cupa Mondială Feminină FIFA Australia & Noua Zeelandă 2023™.

Pentru a doua jumătate a anului, pregătim o expoziție despre design și fotbal. Anul acesta suntem încântați să continuăm să ne apropiem de iubitorii de fotbal și de cultură din întreaga lume, pe măsură ce ne extindem și mai mult activitățile internaționale."
La muzeul din Zurich, anul 2022 a început cu deschiderea noii zone de expoziție permanentă "Trophy Room", în care sunt expuse trofeele de la toate turneele FIFA, și cu remodelarea cinematografului la 180 de grade, care permite acum vizitatorilor să se deplaseze liber între diferitele etaje ale muzeului.

Deschiderea noii expoziții speciale "211 Cultures. Un joc" din Zurich a fost unul dintre punctele culminante ale anului. Dezvoltată în colaborare curatorială cu cele 211 asociații membre FIFA și cu fanii din întreaga lume, expoziția prezintă o colecție remarcabilă de obiecte și povești care reprezintă istorii și culturi fotbalistice din întreaga lume. Expoziția va putea fi vizitată până la 20 august 2023 în spațiul de expoziții temporare nou dezvoltat al muzeului.

În plus, două noi serii - " History Makers" și " Football Meets Cinema" (aceasta din urmă în colaborare cu Festivalul de Film de la Zurich) - au fost înființate ca parte a unui program cultural orientat spre mediul internațional, în cadrul căruia idolii, printre care Diego Forlán, Gianluca Zambrotta, Lothar Matthäus și Pascal Zuberbühler, au interacționat fiecare personal cu sute de vizitatori.

În plus, a avut loc lansarea primei expoziții digitale a Muzeului FIFA, intitulată "Origini: Preistoriile fotbalului", a reprezentat o altă etapă importantă. În total, 5,5 milioane de persoane din întreaga lume au interacționat cu formatele și conținutul digital al Muzeului FIFA în 2022.

Ca ultim punct culminant al anului, Muzeul FIFA a deschis o expoziție specială prezentată de partenerul FIFA Hyundai în cadrul FIFA Fan Festival™ de la Doha, între 19 noiembrie și 18 decembrie. A fost cea de-a treia expoziție de acest tip organizată la fața locului în țara gazdă a finalei unei Cupe Mondiale masculine sau feminine, după Moscova 2018 și Paris 2019.

Intitulată "Goals Create History" (Golurile creează istorie), expoziția a permis fanilor fotbalului din întreaga lume să se cufunde în istoria turneului începând cu 1930.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: muzeul fifa record