x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Robinho trebuie să ispășească pedeapsa de 9 ani de închisoare pentru viol în Brazilia

Robinho trebuie să ispășească pedeapsa de 9 ani de închisoare pentru viol în Brazilia

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   17:45
Robinho trebuie să ispășească pedeapsa de 9 ani de închisoare pentru viol în Brazilia

Judecătorii brazilieni au decis să mențină sentința de condamnare pentru viol pronunțată în Italia împotriva fostului atacant al lui AC Milan și al naționalei Braziliei Robinho, stabilind că acesta trebuie să își ispășească pedeapsa de nouă ani de închisoare în țara natală.

Curtea Superioară de Justiție din Brazilia a hotărât miercuri că decizia Italiei în ceea ce-l privește pe Robinho este valabilă în Brazilia.

În 2017, un tribunal din Milano i-a găsit pe Robinho și pe alți cinci brazilieni vinovați de violarea în grup a unei femei în 2013. Condamnarea a fost confirmată de o curte de apel în 2020 și validată de Curtea Supremă a Italiei în 2022.

Robinho, în vârstă de 40 de ani, al cărui nume complet este Robson de Souza, locuiește în Brazilia și a negat acuzațiile.

Brazilia nu obișnuiește să își extrădeze cetățenii, astfel că Italia a cerut anul trecut ca Robinho să își ispășească pedeapsa cu închisoarea în țara sa de origine. Avocatul lui Robinho, Jose Eduardo Alckmin, a declarat după proces că Robinho se va preda autorităților atunci când va fi notificat oficial cu privire la această decizie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Robinho inchisoare brazilia viol