x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Scandal URIAŞ în atletismul mondial. Rusia ar putea fi suspendată de la orice competiţie sportivă

Scandal URIAŞ în atletismul mondial. Rusia ar putea fi suspendată de la orice competiţie sportivă

10 Noi 2015   •   12:26
Scandal URIAŞ în atletismul mondial. Rusia ar putea fi suspendată de la orice competiţie sportivă

Comisia mandatată de Agenţia Mondială Antidoping să ancheteze multiplele scandaluri de dopaj din atletism a făcut public un raport exploziv, luni, la Geneva. Ea recomandă în principal suspendarea Rusiei din toate competiţiile şi retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 eşantioane, şi înlocuirea directorului său.

Comisia acuză guvernul rus (ministrul Sporturilor şi agenţii săi de informaţii) ''de intimidare'' directă a laboratorului de la Moscova.

Raportul, care consideră că JO 2012 de la Londra au fost ''sabotate'' prin prezenţa unor atleţi dopaţi, recomandă şi suspendarea pe viaţă a cinci atleţi ruşi, între care campioana olimpică en titre în proba de 800 m, Maria Savinova.

Raportul se concentrează doar pe Rusia şi pe atletism, însă ''dopajul organizat'' vizează şi alte ţări şi alte sporturi, estimează AMA în raportul său.

În acelaşi timp, comisia de etică a CIO a recomandat suspendarea provizorie a lui Lamine Diack din funcţia de membru de onoare al CIO. Fostul preşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) este inculpat pentru corupţie pasivă şi spălare de bani în formă agravantă.

×
Subiecte în articol: agenţia mondială antidoping