x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Secretul lui Pelé se află de 48 de ani închis într-un vestiar al FC Santos

Secretul lui Pelé se află de 48 de ani închis într-un vestiar al FC Santos

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2023   •   15:20
Secretul lui Pelé se află de 48 de ani închis într-un vestiar al FC Santos
Sursa foto: Hepta

Dulapul celebrului atacant brazilian Pelé din vestiarul Vila Belmiro, al stadionului clubului FC Santos, păstrează de 48 de ani, 2 luni și 28 de zile un obiect secret. Se spune că acesta poartă noroc.

În vestiarul Santos din Vila Belmiro se află un dulap al lui Pelé: nimeni nu știe ce se află înăuntru, Pelé a încuiat vestiarul în ziua ultimului său meci cu clubul, în 1974, și a luat cheia cu el.

Un obiect misterios care, de la moartea lui Pelé, a alimentat aura legendară a acestuia. Este o amuletă, ceva intim legat de istoria fotbalistului și a clubului: cei de la Santos sunt convinși de acest lucru, dar nu pot explica despre ce este vorba. Nimeni, nici măcar conducerea clubului, nu știe ce se află în cutia închisă de Perla Neagră și păstrată în dulapul care nu a fost deschis niciodată din 2 octombrie 1974.

Pelé a închis acolo respectivul obiect în ziua ultimului său meci pentru Santos: voia să-l lase acolo pentru a pecetlui despărțirea de echipamentul care reprezenta totul pentru el. Dulapul nu a fost atins de peste 48 de ani și conține acea cutie "specială" în care Pelé, după meciul cu Ponte Preta, a așezat cu grijă un obiect folosit în acel meci.

"Cuvintele lui Pelé au fost foarte simple", a mărturisit Rogério Zilli, curatorul colecției dedicate lui Pelé, pentru globo.com: "Atâta timp cât clubul păstrează acest obiect, va avea mult noroc. De aceea, în ciuda modificărilor structurale care au avut loc de-a lungul timpului, dulapul nu a fost modificat, ci a rămas intact și închis așa cum l-a lăsat jucătorul. Și nimeni de la club nu are cheia pentru a-l deschide".

„Nu ne-am gândit niciodată să îl deschidem”, a spus președintele Santos, Andres Rueda: „vom discuta cu familia și vom decide ce vom face. Dacă acest mister se va dezv[lui sau va rămâne așa".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pele vila belmiro secret