x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Serena Williams pledează pentru egalitatea salarială a femeilor de culoare

Serena Williams pledează pentru egalitatea salarială a femeilor de culoare

01 Aug 2017   •   11:22
Serena Williams pledează pentru egalitatea salarială a femeilor de culoare

Tenismena Serena Williams face un apel către femeile de culoare pentru a cere salarii egale, într-un eseu publicat în Fortune în care accentuează discriminările salariale din Statele Unite Ale Americii. Serena spune că în timp ce un bărbat câștigă un dolar în Statele Unite, o femeie de culoare primește doar 63 de cenți, scrie The Guardian.

Câștigătoarea a 23 de trofee de Grand Slam punctează că o femeie de culoare trebuie să lucreze cu opt ore mai mult într-un an pentru a câștiga la fel ca un bărbat. În plus, femeile de culoare câștigă cu 17% mai puțin decât colegele lor albe.

Serena Williams a făcut apel la propria sa experiență pentru a sublinia modul în care femeile sunt tratate la locul de muncă: ”Am fost tratată nepoliticos de colegii mei bărbați și – în cele mai dureroase momente – am fost subiectul unor remarci rasiste pe terenul de tenis”.

Serena Williams a fost în nenumărate rânduri ținta unor remarci sexiste și rasiste făcute de bărbați pe terenul de tenis. În 2016, directorul executiv de la Indian Wells, Raymond Moore, a spus că ”tenismenele fac carieră pe spatele turneului masculin” și că jucătoarele ar trebui să îi ”mulțumească lui Dumnezeu” pentru Roger Federer și Rafael Nadal. Mai mult, în aprilie, Ilie Năstase a făcut un comentariu rasist la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams și a fost auzit în timp ce o jignea pe aceasta și pe Joanna Konta. Însă, cel mai recent comentariu rasist la adresa tenismenei a fost făcut de John McEnroe care a afirmat că Serena s-ar afla pe locul 700, dacă ar concura în turneul masculin.

”Sunt norocoasă că sunt binecuvântată cu putere interioară și cu suport din partea familiei și a prietenilor care mă încurajează să merg mai departe. Însă aceste nedreptăți încă dor.”, a scris Serena.

 

×