x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Simona Halep, în pericol să-și încheie cariera!

Simona Halep, în pericol să-și încheie cariera!

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2023   •   12:20
Simona Halep, în pericol să-și încheie cariera!
Sursa foto: Hepta

Simona Halep, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros, a declarat că nu știe dacă va mai juca tenis dacă apelul său împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj va fi respins.

Simona Halep nu știe dacă va mai juca din nou dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu îi va da dreptate în apelul împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj, a declarat românca, fost număr unu mondial, conform Reuters.

În septembrie, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros, în vârstă de 32 de ani, a fost suspendată de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) pentru patru ani, pentru două încălcări separate ale regulilor antidoping.

Halep, care fusese suspendată provizoriu din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la US Open anul trecut cu roxadustat, un stimulent interzis, a declarat că va face apel la decizia ITIA la cea mai înaltă instanță sportivă. Marți, CAS a declarat că audierea va avea loc între 7 și 9 februarie.

Întrebată dacă respingerea apelului ar putea însemna sfârșitul carierei sale de jucătoare, Halep a declarat pentru Euronews: "Da, pentru că patru ani va fi mult, cel puțin pentru vârsta mea. Pentru un sportiv care a făcut acest lucru în fiecare zi timp de 25 de ani și și-a dedicat viața tenisului și sportului nu știu cum va fi, dar este catastrofal dacă vor fi patru ani și nu știu cum voi face față. Probabil, va fi sfârșitul carierei mele, da. Și pentru ceva ce nu am făcut și care nu este vina mea, este și mai catastrofal".

Halep a declarat că speră să joace la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, dacă apelul său va avea succes.

"Știu că nu sunt șanse mari pentru acest lucru, dar visez la acest lucru pentru că Parisul este orașul meu de vis", a declarat românca: „Am câștigat Roland Garros, totul a început foarte devreme și va fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situație. Dar vreau doar să fiu pe teren pentru că acolo îmi este locul și simt că vreau să o fac din nou."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: simona halep cariera