x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Speed World Record, pe Transfăgărăşan, cu un Ferrari 458 Italia

Speed World Record, pe Transfăgărăşan, cu un Ferrari 458 Italia

de Diana Scarlat    |    31 Iul 2015   •   09:10
Speed World Record, pe Transfăgărăşan, cu un Ferrari 458 Italia

Preşedintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone, va încerca să stabilească un prim record mondial de viteză, pe 3 august 2015.
Maşina pe care o va conduce Fabio Barone va fi personalizată special pentru acest eveniment, cu logo-ul de promovare turistică al României. Evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi şi subiectul unui documentar.

Autoritatea Naţională pentru Turism susţine proiectul şi a acordat tot sprijinul logistic necesar pentru derularea acestuia.

“Orice idee ce aduce un plus de vizibilitate ţării noastre este binevenită. Proiectul domnului Fabio Barone nu a implicat costuri financiare din partea statului român, însă Autoritatea Naţională pentru Turism a susţinut această iniţiativaă la nivel logistic. Sunt sigură că un astfel de eveniment va aduce România pe harta pasionaţilor de automobilism, dar şi a publicului din întreaga lume. Şi, de ce nu, ne aşteptăm ca anul viitor, un alt campion să-şi dorească să doboare recordul înregistrat anul acesta”, a declarat Mirela Matichescu, vicepresedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

“De la primele teste făcute în România pot să confirm că Transfăgărăşan este într-adevăr cea mai frumoasă şosea din lume”, a afirmat Fabio Barone. Din lungimea totală de peste 90 de km a Transfăgărăşanului, Barone a ales porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în special pentru vederea panoramică. Acest traseu va fi închis traficului pe perioada desfăşurării demonstraţiei. “Vom parcurge traseul ales în cel mai scurt timp posibil, în prezenţa cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce exploram traseul, la ieşirea din tunel, în mod complet surprinzător, m-am regăsit conducând printre nori. M-am simţit pe autodromul lui Dumnezeu”, a mai spus Fabio Barone, după prima sa vizită în România.

Fabio Barone a obţinut anul trecut un rezultat sub opt minute pe circuitul german de la Nurburgring, tot cu “roşia” de Maranello. “Ideea mi-a venit în urmă cu un an, însă abia în luna iunie 2015 am reuşit să-l demarez”, explică Fabio Barone. “Pentru a putea stabili un record mondial este fundamental ca această tentativă să fie bine pregătită, inclusiv cu antremente în locul respectiv, motiv pentru care a fost necesară organizarea închiderii traseului”, a mai declarat Barone.

Evenimentul va începe luni, 3 august de la ora 09:00, prin deschiderea “box-ului” pentru primirea oaspeţilor şi a presei, amenajat la punctul de pornire al cursei automobilistice, zona Bâlea Cascadă. În jurul orei 10:30, şi în funcţie de condiţiile meteorologice, este prevăzută tentativa de stabilire a recordului de viteză pe Transfăgărăşan, pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.
 

×