x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Sportiv din Grecia, care participă la Jocurile Olimpice, depistat pozitiv

Sportiv din Grecia, care participă la Jocurile Olimpice, depistat pozitiv

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2024   •   14:45
Sportiv din Grecia, care participă la Jocurile Olimpice, depistat pozitiv
Sursa foto: Hepta

Comitetul Olimpic Elen (HOC) a dat publicităţii un comunicat în care precizează că a cerut unui sportiv grec care participă la JO 2024 să părăsească Satul Olimpic după ce a fost testat pozitiv la un control antidoping, informează Xinhua.

Potrivit anunţului oficial, HOC a fost notificat luni de Agenţia naţională antidoping a Greciei (EOKAN) că sportivul respectiv a fost testat pozitiv şi, prin urmare, este suspendat imediat temporar.

Conform regulamentului, sportivul respectiv, al cărui nume nu a fost dezvăluit, are dreptul de a solicita o nouă analiză, punând la îndoială rezultatul.

Atleta greacă Eleni-Kaludia Polak, în vârstă de 28 de ani, care a luat parte la proba de săritură cu prăjina din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a declarat agenţiei naţionale de presă elene AMNA că "o substanţă provenind din consumul de carne a fost găsită într-o probă de urină" care i-a fost recoltată.

Sportiva a adăugat că testul a fost efectuat înainte de participarea sa la întrecerea olimpică, iar "rezultatul a arătat că substanţa se afla în limite acceptabile" şi, prin urmare, a primit undă verde pentru a concura la Paris, unde nu a reuşit să se califice în finală.

Este pentru a doua oară în decurs de o lună când EOKAN a anunţat că un sportiv grec calificat la Jocurile de la Paris a fost depistat pozitiv.

Prima dată s-a întâmplat pe 16 iulie, înainte de plecarea delegaţiei Greciei spre capitala Franţei. Numele sportivului nu a fost dezvăluit nici în acel caz.

Pe 24 iulie, într-un interviu acordat unui ziar elen, sportiva greacă Kyriaki Filtisakou, specializată în probele de marş, a spus că ea a fost cea care a fost testată pozitiv. Sportiva a afirmat că nu a folosit niciodată "substanţe ilegale" şi nu ştie s-a întâmplat, dar şi-a exprimat speranţa că "adevărul va ieşi la iveală în curând", pentru a-şi putea reface imaginea.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: sportiv grecia depistat pozitiv