x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Sportiv rus bănuit de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă

Sportiv rus bănuit de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă

19 Feb 2018   •   12:12
Sportiv rus bănuit de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă

Jucătorul rus de curling, Alexander Krushelnitsky, a fost acuzat de dopaj de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv la Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang, după ce a fost testat pozitiv pentru substanţa interzisă meldonium, scrie The Guardian.

Astfel, Alexander Krushelnitsky riscă să piardă medalia de bronz câştigată alături de soţia sa, Anastasia Bryzgalova, săptămâna trecută, la curling mixt.

Substanţa găsită în teste la Alexander Krushelnitsky este aceeaşi pentru care a fost suspendată şi jucătoarea de tenis Maria Sharapova. Având în vedere numărul mare de cazuri de dopaj din Rusia, ţara a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de iarnă. Cu toate acestea, unii sportivi ruşi au participat la competiţie sub steag olimpic, fapt permis de Comitetul Olimpic Internaţional.

Preşedintele federaţiei de curling din Rusia, Dmitry Svishchev, a declarat că sportivii ruşi au fost testaţi pe 22 ianuarie, înainte să plece în Coreea de Sud, iar testele au fost negative. “Îi cunosc pe aceşti băieţi de mult timp”, a spus Dmity Svishchev. “Doar o persoană nebună ia substanţe interzise înainte de o competiţie, înainte de Olimpiadă. Este o poveste ciudată. Ridică o mulţime de întrebări”.

Comitetul Olimpic Rusesc a fost exclus de la Jocurile Olimpice de iarnă şi a fost nevoit să plătească 15 milioane de dolari, după “un atac fără precedent la intergritatea Jocurilor Olimpice şi a sportului”, potrivit Comitetului Olimpic Internaţional, în contextul în care statul rus a organizat un program de dopaj în masă al propriilor sportivi la Jocurile Olimpice de la Sochi.

 

×