x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Steagurile rusești și belaruse, interzise la Australian Open

Steagurile rusești și belaruse, interzise la Australian Open

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   08:45
Steagurile rusești și belaruse, interzise la Australian Open
Sursa foto: Hepta

Steagurile rusești și belaruse au fost interzise în incinta Melbourne Park în timpul Openului Australiei, după o plângere a ambasadorului Ucrainei în această țară.

Vasyl Myroshnychenko, ambasadorul Ucrainei în Australia și Noua Zeelandă, a postat o fotografie în care se vede un steag rusesc atârnând de un tufiș de lângă terenul pe care compatrioata sa Kateryna Baindl a jucat luni meciul din primul tur.

"Condamn cu fermitate arborarea publică a steagului rusesc în timpul meciului jucătoarei de tenis ucraineană Kateryna Baindl la Australian Open astăzi", a scris el pe Twitter.

"Fac apel la Tennis Australia să aplice imediat politica sa privind "steagul neutru"."

Tennis Australia a răspuns marți prin interzicerea steagurilor celor două țări.

"Steagurile Rusiei și Belarusului sunt interzise la fața locului la Australian Open", a precizat Tennis Australia într-un comunicat, citat de Reuters.

"Politica noastră inițială a fost că fanii le pot aduce, dar nu le pot folosi pentru a provoca perturbări. Ieri am avut un incident în care un steag a fost plasat lângă teren.

Steagurile rusești și belaruse au fost interzise în incinta Melbourne Park în timpul Openului Australiei, după o plângere a ambasadorului Ucrainei în această țară.

"Interdicția intră în vigoare imediat. Vom continua să lucrăm cu jucătorii și fanii noștri pentru a asigura cel mai bun mediu posibil pentru a se bucura de tenis."

Jucătorii ruși și belaruși au fost excluși de la Wimbledon anul trecut, dar pot concura ca sportivi individuali, fără afiliere națională, la Australian Open.

Steagurile lor nu sunt afișate lângă numele lor în transmisiunile televizate, așa cum se întâmplă în cazul altor jucători, iar națiunea lor nu este indicată pe afișajele sa documentele din concurs.

Bielorusa Aryna Sabalenka a declarat că înțelege că afișarea steagurilor celor două țări ar putea deranja jucătoarele ucrainene.

"Chiar am crezut că sportul nu are nimic de-a face cu politica, dar dacă toată lumea se simte mai bine așa, atunci este în regulă", a declarat marți reporterilor a cincea favorită, după victoria din primul tur.

"Dacă Tennis Australia a luat această decizie pentru a-i face să se simtă mai bine, ok. Ei au făcut-o, ce pot să fac eu? Eu nu pot face nimic".

Numărul doi din Ucraina, Marta Kostyuk, a declarat luni pentru Reuters că nu va da mâna cu rivalele din circuit din Rusia și Belarus, despre care consideră că nu au făcut suficient pentru a se exprima împotriva invaziei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australian open steag rusesc