x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Jocurile Olimpice Paris 2024: țările nordice susțin interzicerea sportivilor ruși

Jocurile Olimpice Paris 2024: țările nordice susțin interzicerea sportivilor ruși

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   23:08
Jocurile Olimpice Paris 2024: țările nordice susțin interzicerea sportivilor ruși
Sursa foto: Hepta

Națiunile nordice se alătură apelurilor internaționale pentru menținerea interdicției impuse sportivilor ruși și bieloruși privind participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Comitetele olimpice ale națiunile nordice susțin solicitarea altor țări pentru ca interdicția impusă sportivilor ruși și bieloruși să fie menținută pentru Jocurile de la Paris.

Într-o declarație comună, comitetele finlandez, islandez, norvegian, suedez și danez au spus că „acum nu este momentul potrivit pentru a lua în considerare întoarcerea lor (n.r. a sportivilor din Rusia și Belarus)", potrivit BBC.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că rușilor și bielorușilor li s-ar putea permite să concureze ca sportivi neutri.

Ucraina a amenințat că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris dacă acest plan va fi pus în aplicare. Ulterior, Letonia, Lituania, Estonia și Polonia și-au exprimat opoziția față de includerea sportivilor din Rusia și Belarus, care au fost interziși în urma invaziei Ucrainei în februarie 2022.

(sursa: Mediafax)

×