x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Tatăl lui Djokovic, alături de steagul Rusiei!

Tatăl lui Djokovic, alături de steagul Rusiei!

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2023   •   10:29
Tatăl lui Djokovic, alături de steagul Rusiei!

Organizatorii Openului Australiei le-au reamintit jucătorilor și anturajelor acestora despre politica lor privind "steagurile nepotrivite", după ce a apărut o înregistrare video în care tatăl lui Novak Djokovic pozează cu fanii care poartă steaguri rusești.

Patru fani care purtau "steaguri și simboluri nepotrivite" au fost interogați de poliția din Victoria după sfertul de finală de miercuri dintre Djokovic și rusul Andrey Rublev.

O înregistrare video postată, de asemenea, pe rețelele de socializare a arătat un suporter pe treptele Rod Laver Arena ținând în mână un steag rusesc cu imaginea președintelui Vladimir Putin pe el.

Miercuri seara târziu, un alt videoclip l-a arătat pe tatăl lui Djokovic, Srdjan, pozând pentru fotografi cu fanii care țineau steaguri rusești.

"Jucătorii și echipele lor au fost informați și li s-a reamintit politica evenimentului în ceea ce privește steagurile și simbolurile și să evite orice situație care are potențialul de a perturba", a declarat joi Tennis Australia într-un comunicat.

"Continuăm să lucrăm îndeaproape cu securitatea evenimentului și cu agențiile de aplicare a legii".

Steagurile rusești și belaruse sunt interzise pe Melbourne Park în timpul turneului, după o plângere din partea ambasadorului Ucrainei în această țară.

Fotografiile de pe rețelele de socializare au arătat, de asemenea, un fan din mulțime în timpul meciului de miercuri cu un "Z" pe tricou.

Forțele rusești au folosit litera "Z" ca simbol de identificare pe vehiculele lor din Ucraina în urma invaziei. Unii susținători ai invaziei au folosit, de asemenea, semnul.

Jucătorii ruși și bieloruși au fost excluși de la Wimbledon anul trecut, dar pot concura ca sportivi individuali fără afiliere națională la Melbourne Park.

Steagurile lor nu sunt afișate lângă numele lor în transmisiunile TV, așa cum se întâmplă în cazul altor jucători, iar națiunea lor nu este indicată pe foile de tragere la sorți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tatăl djokovic Novak Djokovic