x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Un fost ciclist al echipei Sky a recunoscut că a luat vitamine în secret

Un fost ciclist al echipei Sky a recunoscut că a luat vitamine în secret

17 Mar 2017   •   12:45
Un fost ciclist al echipei Sky a recunoscut că a luat vitamine în secret

Britanicul Josh Edmondson, fost ciclist la echipa Sky, a mărturisit că a încălcat politica ''fără injecţii'' şi şi-a administrat singur în secret vitamine, relatează Reuters. Edmondson, 24 de ani, component al echipei Sky în anii 2013 şi 2014, a declarat pentru BBC că presiunea pentru a fi selecţionat în echipa pentru Turul Spaniei 2014 l-a împins să încalce regulile. El a mărturisit atunci în cadrul echipei, dar cazul a fost muşamalizat de unul dintre directori. 

Vitamine şi seringi au fost găsite în camera lui Edmondson de către un coechipier, dar Team Sky nu a raportat incidentul pentru că britanicul a infirmat utilizarea lor şi pentru că sportivul era depresiv şi la un pas de limită. Pentru depresie, sportivul îşi administra sigur Tramadol, un narcotic utilizat uneori de ciclişti pentru diminuarea durerilor din timpul curselor. 

Regulamentele Uniunii cicliste internaţionale (UCI) nu interzic vitaminele, dar din 2011 a introdus o regulă antidoping care nu permit utilizarea injecţiilor. Team Sky a anunţat joi că a lansat o investigaţie, pentru încălcarea politicilor sale, dar nu s-au găsit evidenţe ale încălcării codului antidoping. Edmondson a precizat că s-a deplasat în Italia pentru a cumpăra acele vitamine pe care apoi şi le-a injectat singur de 2-3 ori pe săptămână. El s-a oprit după ce un coleg l-a descoperit şi a anunţat conducerea. 

Directorul lui Sky, David Brailsford a intrat în colimatorul autorităţilor britanice după ce nu a reuşit să explice conţinutul pachetului cu medicamente solicitat de un medic al echipei şi livrat lui Bradley Wiggins la Criterium du Dauphine din 2011. Directorul Sky a susţinut că pachetul conţinea un medicament legal, Fluimucil, dar lipsa unei înregistrări scrise pune sub semnul întrebării modul în care erau completate listele cu prescripţii medicale, relatează Agerpres. Agenţia britanică antidoping şi ministerul britanic al sporturilor au deschis anchete în acest caz, al primului britanic care a câştigat Turul Franţei, în 2012, Bradley Wiggins.

×
Subiecte în articol: ciclism dopaj