x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Vinicius, în lacrimi, spune că abuzurile rasiste din Spania i-au răpit bucuria de a juca

Vinicius, în lacrimi, spune că abuzurile rasiste din Spania i-au răpit bucuria de a juca

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2024   •   11:00
Vinicius, în lacrimi, spune că abuzurile rasiste din Spania i-au răpit bucuria de a juca
Sursa foto: Hepta

Extrema braziliană Vinicius Jr a izbucnit în lacrimi și a declarat că se luptă să rămână motivat și să se bucure de fotbal din cauza abuzurilor rasiste recurente la care este supus în Spania.

În timpul unei conferințe de presă emoționante înainte de meciul amical al Braziliei cu Spania, care va avea loc marți, extrema de la Real Madrid a declarat că este frustrat de faptul că fanii continuă să adreseze insulte rasiste la adresa sa.

În sezonul trecut au existat 10 astfel de episoade împotriva jucătorului de 23 de ani raportate procurorilor de către LaLiga.

„Vreau doar să joc fotbal, dar este greu să avansez... Simt din ce în ce mai puțin chef să joc (din cauza abuzurilor rasiste)", a declarat Vinicius luni, într-o conferință de presă, pe alocuri chinuindu-se să vorbească printre lacrimi.

„Nu mi-a trecut niciodată prin minte (să plec din Spania), pentru că dacă plec din Spania le dau rasiștilor exact ceea ce își doresc.

„Voi rămâne pentru că astfel rasiștii pot continua să-mi vadă fața din ce în ce mai mult. Sunt un jucător îndrăzneț, joc pentru Real Madrid și câștigăm multe titluri, iar asta nu le convine multora., a mai spus brazilianu, citat de Reuters.

Brazilia va înfrunta marți Spania pe Santiago Bernabeu, în cadrul unei campanii împotriva rasismului.

În luna mai a anului trecut, meciul din LaLiga al lui Real Madrid de pe stadionul Mestalla din Valencia a fost întrerupt timp de 10 minute după ce Vinicius a fost abuzat rasial de o parte a publicului.

Vinicius a arătat cu degetul fanii care îl insultau înainte de a fi implicat într-o altercație cu jucătorii Valenciei care a dus la eliminarea sa.

Incidentul a dus la o campanie de susținere pentru brazilian lanivel local și internațional, dar Vinicius și-a exprimat frustrarea, deoarece a fost supus la mai multe abuzuri în acest sezon, LaLiga raportând alte câteva cazuri în ultimele luni.

„Este din ce în ce mai trist. Prin ce am trecut la fiecare meci, în fiecare zi, la fiecare plângere... și este din ce în ce mai rău", a adăugat Vinicius.

„Lipsa pedepselor este foarte frustrantă. Dacă începem să îi pedepsim pe acești oameni, nu își vor schimba modul de gândire, dar le va fi frică să vorbească pe stadion, unde sunt camere de luat vederi... să băgăm frica în acești oameni.

„Vreau să continui să lupt pentru asta, dar este greu. Nu contează dacă câștig sau pierd meciurile, sunt deja un învingător pentru că sunt aici."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vinicius rasism