x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Falemi, Raducanu si Sabin, la tribunal

Falemi, Raducanu si Sabin, la tribunal

de Catalina Vieru    |    04 Ian 2006   •   00:00
Falemi, Raducanu si Sabin, la tribunal

Intr-o conferinta de presa organizata ieri, principalul finantator al echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat ca ii va actiona in justitie pe fotbalistii Claudiu Raducanu, Nana Falemi si Sabin Ilie.

Cei trei fosti jucatori ai gruparii moldovene au reclamat ca Porumboiu nu le-a achitat drepturile prevazute in contracte, lucru pe care fostul arbitru FIFA il considera neadevarat.

CONTRAATAC. "Conform ordinelor de plata, toti cei trei jucatori si-au primit sumele contractuale pana la ultimul leu. Raducanu a primit 124.500 de dolari, inclusiv cu plata impozitelor catre stat, iar Falemi a primit suma bruta, el urmand sa-si plateasca singur impozitele. Sabin Ilie a primit la data de 26 septembrie 2005 suma de 40.000 de dolari", a precizat Porumboiu, deranjat si de ultimele declaratii ale lui Ilie, care acuzase Vasluiul de neseriozitate.

PROCES. Pentru prejudiciile de imagine, Ilie, Falemi si Raducanu vor fi actionati in judecata si li se vor cere despagubiri morale: "Acestea vor fi destul de consistente, pentru ca au facut in presa afirmatii tendentioase si neconforme cu realitatea. Nu voi permite nimanui sa improaste cu noroi clubul, atata timp cat eu am fost corect fata de toti jucatorii. A venit momentul sa intervenim si sa ne adresam justitiei. Nu este posibil asa ceva. Atitudinea lor m-a bulversat total. Au avut parte de cele mai bune conditii". Pentru a dovedi cele afirmate, Porumboiu a pus la dispozitia presei toate actele care atesta ca nu are nici o obligatie financiara fata de cei trei. "Cred ca am facut mai mult decat trebuie pentru niste jucatori care au reusit «performanta istorica» de a nu obtine nici o victorie", a incheiat Porumboiu.

"JUCATORI, NU FOTBALISTI!"
Situatia lui Sabin Ilie a fost cea mai discutata ieri: "Nu stiu ce-l determina sa nu recunoasca. Poate vrea sa ascunda banii de sotie, de prieteni sau de vreo amanta. Chiar nu-l inteleg. El este suspendat. Va trebui sa vina sa discute cu clubul si sa-si rezolve problemele pentru a putea evolua in alta parte", a spus Octavian Apetrei, presedintele CASC "Sporting Club" SA. "Unii dintre ei sunt jucatori de fotbal, nu fotbalisti. In prezent, toti sunt transferabili, inclusiv faimosul Claudiu Raducanu. Pana acum nu ne-a cautat nici un presedinte de club. Declaratiile lor ne-au afectat grav imaginea, mai ales ca suntem intr-o perioada in care negociem contracte cu jucatori importanti", a mai precizat Porumboiu.
×
Subiecte în articol: sport