x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fără miză şi fără măndrie

Fără miză şi fără măndrie

de Mihai Igirosanu    |    18 Noi 2007   •   00:00
Fără miză şi fără măndrie

Deja calificată la turneul final, echipa naţională a Romăniei a pierdut primul meci din preliminarii, la Sofia, pe terenul Bulgariei. Pe lăngă conotaţiile de orgoliu, eşecul ne poate risipi şansele de a fi in prima urnă valorică la tragerea la sorţi a Euro 2008, dar şi la sortegiul pentru preliminariile CM 2010.

BULGARIA - ROMĂNIA 1-0 - Putem pierde statutul de favoriţi la Euro 2008 şi la CM 2010


Deja calificată la turneul final, echipa naţională a Romăniei a pierdut primul meci din preliminarii, la Sofia, pe terenul Bulgariei. Pe lăngă conotaţiile de orgoliu, eşecul ne poate risipi şansele de a fi in prima urnă valorică la tragerea la sorţi a Euro 2008, dar şi la sortegiul pentru preliminariile CM 2010.

Â

Selecţionerul Piţurcă i-a lăsat in tribună pe Nicolae Dică, Andrei Mărgăritescu, Gigel Bucur şi Mihăiţă Neşu. In primul "11", el i-a preferat pe Bănel Nicoliţă, in locul lui Florentin Petre, dar şi pe Ionuţ Mazilu, in locul lui Ciprian Marica sau Eugen Trică.

Â

MOMENT. Tricolorii au inceput catastrofal confruntarea de pe stadionul Vasil Levski. Velizar Dimitrov a marcat unicul gol al meciului, in minutul 6, expediind o lovitură de cap in vinclul porţii lui Lobonţ după o centrare a lui Martin Petrov. Tricolorii au ripostat prin ocaziile lui Bănel Nicoliţă şi Daniel Niculae, aflaţi in poziţii extrem de favorabile, dar portarul Ivankov a scăpat cu faţa curată. Repriza secundă a fost una marcată de un joc pe contre, insă scorul nu a mai fost modificat.

Â

RESEMNAT. La căteva minute după meci, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat: "Se pare că băieţii nu au trecut peste momentul calificării, au intrat puţin deconectaţi şi am primit gol foarte repede. Am ratat şi multe ocazii, iar cănd nu reuşeşti să marchezi nu poţi obţine puncte. Orice meci trebuie tratat foarte serios, chiar şi unul amical, ceea ce s-a şi intămplat in decursul acestei perioade. Insă in acest meci am avut şi ghinion, am ratat mult. Probabil dacă reuşeam să inscriem, altul era rezultatul. Din punctul meu de vedere, un egal era echitabil, dar ce rost mai are să vorbim acum? Suntem pe primul loc, il putem pierde dacă nu invingem Albania. Trebuia să vină şi acest moment, să mai şi pierdem. Vor mai fi infrăngeri, acesta este fotbalul". La răndul său, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a spus: "Dacă Adi Mutu ar fi avut ocaziile pe care le-au avut atacanţii noştri in această seară, sigur ar fi marcat. Imi pare rău că nu am mai arătat agresivitate. Chiar dacă nu a fost o partidă cu o miză deosebită, am fi putut lua un punct. Pănă la urmă, rezultatul e corect", a spus Lupescu.

Â

INCIDENTE. Pe finalul primei reprize, un grup de 25 de suporteri romăni de la tribuna I a stadionului Vasil Levski din Sofia a vrut să se bată cu mai mulţi fani bulgari, după ce aceştia i-au numit in mod repetat "ţigani". Fanii romăni s-au dus spre gardul ce separă tribuna de peluza in care se află suporterii gazdelor, cu intenţia de a trece de acest obstacol pentru a se bate, insă au fost calmaţi de jandarmi. In timpul ciocnirii cu jandarmii, unul dintre susţinătorii tricolorilor s-a ales cu răni la cap, fiind necesară transportarea sa la spital. Inainte de a sări să se bată, suporterii romăni le-au răspuns insultelor bulgarilor cu aplauze şi scandănd "Euro, Euro!". Deplasarea suporterilor romăni la Sofia nu s-a mai soldat cu alte incidente.

Echipele:

Bulgaria: Ivankov - Milanov, Tomasici, Tuncev, Zanev - V. Dimitrov, S.Petrov, Gheorghiev, M. Petrov (’90 Lazarov) - Iovov (’82 Telkiyski) - Berbatov. Antrenor: Dimităr Penev.

Romănia: Lobonţ - Ogăraru, Tamaş (’58 Cociş), D. Goian, Raţ - Codrea (’82 Trică), Ov. Petre, Chivu - Nicoliţă, Mazilu (’65 Marica), D. Niculae. Antrenor: Victor Piţurcă

Arbitru: Konrad Plautz (Austria).

Â

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport