x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Favoritele, fără greşeală

Favoritele, fără greşeală

de Mihai Igirosanu    |    06 Apr 2010   •   00:00
Favoritele, fără greşeală
Sursa foto: George Filip/Mediafax



Runda programată înaintea Paştelui a avut un numitor comun. Toate cele şase echipe cu şanse reale pentru titlu, CFR Cluj, FC Vaslui, FC Timişoara, Steaua, Dinamo şi Unirea Urziceni, au câştigat.

În etapa care începe azi, cele şase par a avea din nou misiuni destul de uşoare.
Cronologic, Unirea Urziceni a câştigat la Ploieşti, cu Astra, Steaua şi Dinamo au învins, acasă, pe FC Braşov şi respectiv pe Gaz Metan Mediaş, Timişoara s-a impus dramatic la Tr. Se­verin, în faţa Craiovei, iar FC Vaslui şi CFR Cluj au obţinut victorii relativ facile pe teren propriu, cu Unirea Alba-Iulia şi respectiv Gloria Bistriţa.


UNIREA ŞI TIMIŞOARA, MISIUNI LEJERE
Mâine vor intra în luptă patru din cele şase pretendente la titlu. Unirea Ur­zi­ceni şi FC Timişoara n-ar trebui să aibă emoţii în confruntările de acasă cu Gaz Metan Mediaş şi Internaţional Curtea de Argeş. În schimb, FC Vaslui şi Steaua au deplasări care se anunţă aspre, la Ploieşti şi respectiv Bistriţa.

Antrenorul Stelei, Mi­hai Stoichiţă, pare hotărât să meargă până la capăt şi crede în titlu. "Mă simt foarte bine la Steaua, mă duc cu plăcere în fiecare zi la stadion. E un pariu cu mine, eu cu mine, nu mă las până la sfârşitul campionatului orice ar fi! Nu mă las! Poate o să continuu la Steaua şi în sezonul viitor, dacă luăm titlul, de ce nu?"

Aflată în pole-position, CFR Cluj va avea joi o deplasare infernală la Iaşi, acolo unde echipa locală caută cu disperare puncte pentru salvarea de la retro­gradare. Nici misiunea lui Dinamo, la Târgu-Jiu, nu se anunţă chiar lejeră, mai ales că Sorin Cârţu pare să fi reaşezat inspirat piesele gorjenilor. "Suntem departe de titlu, deşi Dinamo a demonstrat în acest retur că este echipa cea mai bună", a dezvăluit directorul sportiv al "câinilor", Florin Prunea, care este atmosfera din Ştefan cel Mare.


ÎNCĂ ŞAPTE DERBY-URI
Dacă runda cu numărul 26 nu programează nici o întâlnire directă între candidatele la titlu, din etapa a 27-a încolo se vor disputa nu mai puţin de şapte astfel de partide. În ordine cronologică, este vorba despre următoarele derby-uri, toate acestea meciuri de şase puncte, care ar putea fi hotărâtoare în ceea ce priveşte numele viitoarei campioane: FC Vaslui - Unirea Urziceni (sâmbătă, 10 aprilie, în etapa a 27-a), FC Timişoara - CFR Cluj (etapa a 28-a), Steaua - FC Timişoara (etapa a 29-a), Dinamo - FC Timişoara (etapa a 31-a), CFR Cluj - FC Vaslui (etapa a 31-a), FC Vaslui - Steaua (etapa a 32-a) şi FC Vaslui - Dinamo (etapa a 34-a).


PROGRAM FAVORABIL URZICENIULUI
La o simplă parcurgere a derby-urilor care au mai rămas de jucat până la finalul sezonului reiese faptul că Unirea Urziceni are cel mai uşor program. Concret, în afara partidei din acest week-end de la Vaslui, ialomiţenii nu vor mai întâlni nici o altă contracandidată la titlu. La polul opus se situează FC Vaslui, trupa lui Marius Lăcătuş urmând să dispute nu mai puţin de patru meciuri cu rivalele la câştigarea campionatului, urmată de FC Timişoara, cu trei astfel de confruntări. În fine, CFR Cluj, Steaua şi Dinamo sunt pe picior de egalitate la acest capitol, fiecare cu câte două derby-uri rămase, unul acasă şi unul în deplasare.



LUPTA LA RETROGRADARE - Nouă echipe în horă!
De la locul nouă în jos, toate formaţiile se luptă pentru supravieţuirea în Liga 1, unde doar Unirea Alba-Iulia este deja condamnată.

Mai mult ca oricând, campio­natul României este împărţit în două părţi perfect distincte.
Prima jumătate a sa cuprinde locurile 1-7, unde toate formaţiile sunt angrenate atât în lupta pentru titlu, cât şi în cea pentru cupele europene. În afara acestor formaţii, doar Oţelul Galaţi navighează relaxat undeva la jumătate, cu 36 de puncte, în timp ce toate echipele rămase în competiţie tremură la gândul retrogradării.

Dacă FC Braşov (31 puncte) şi Gloria Bistriţa (30) sunt totuşi ceva mai liniştite, bătăi mari de cap au Astra (29), Mediaş (28), Craiova (27), Iaşi (26), Pandurii (25), Curtea de Argeş (25) şi Ceahlăul (22), în vreme ce Unirea Alba-Iulia, cu numai 17 puncte, se gândeşte deja la deplasările din eşalonul secund.

Oltenii şi-au complicat din nou existenţa după ce au pierdut în cel de-al treilea minut al prelungirilor partida cu Poli Timişoara, după ce au avut în mi­nutul 85 o ocazie uriaşă de gol. Totuşi, nici celelalte adversare directe n-au înregistrat rezultate pozitive, astfel că practic războiul de supravieţuire se va decide în următoarele etape, cu ocazia partidelor directe. (Dragoş Stoica)

×
Subiecte în articol: sport