x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC VASLUI - RAPID 0-1 / Piedica de la Liga

FC VASLUI - RAPID 0-1 / Piedica de la Liga

de Sorin Anghel    |    08 Aug 2005   •   00:00
FC VASLUI  -  RAPID 0-1 / Piedica de la Liga

La primul lor meci in Divizia A, moldovenii nu au putut beneficia de serviciile tuturor stranierilor aflati in lot. Inaintea jocului, vicepresedintele LPF, Valentin Alexandru, l-a sfatuit pe secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta, sa conteste dreptul de joc al strainilor aflati la Vaslui.

Dupa ce a promovat in premiera in primul esalon, Vasluiul a visat la un debut fericit. Cand au aflat ca primul adversar se va numi Rapid, entuziasmul a mai scazut. Doar finantatorul Adrian Porumboiu s-a incapatanat sa creada in echipa sa. A adus un antrenor dur, Basarab Panduru, dar a avut arici la buzunar cand a venit vorba despre jucatori. Doar ratacitul Claudiu Raducanu poate fi inscris in randul achizitiilor costisitoare. Iar dupa felul in care a evoluat fostul golgeter contra giulestenilor, investitia este pe punctul de a se dovedi si neinspirata. Porumboiu a preferat sa aduca jucatori straini in detrimentul celor din tara, considerati de o valoare indoielnica. Astfel, Vaslui a ajuns sa se transforme intr-un oras cosmopolit. Daca pe vremea lui Stefan cel Mare, turcii incercau sa-si faca cuib prin partile Moldovei, acum a venit randul sud-americanilor sa bata la portile lui Porumboiu.

LEGE. Cu doar cateva minute inainte de startul sezonului, moldovenii au primit o lovitura sub centura. Presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a contestat dreptul de joc al stranierilor legitimati la Vaslui. Astfel, Basarab Panduru nu a mai putut conta pe serviciile lui Viorel Frunze, Petar Jovanovici, Nivaldo si Lima. Cei patru nu au permis de lucru in Romania, astfel ca ei nu au putut intra pe teren, astfel ca moldovenii au inceput meciul cu o alta echipa decat cea creionata de "Pandispan".

IRITARE. Giulestenii au aflat de neregulile existente la formatia lui Adrian Porumboiu de la vicepresedintele LPF, Valentin Alexandru. Oficialul Ligii l-a anuntat telefonic pe Constantin Zotta, secretarul general al Rapidului. Reactia lui Adrian Porumboiu nu a intarziat sa apara. "Este o mare magarie. Daca nu aveau drept de joc nu trebuia Liga sa puna viza pe carnetele lor. Contestatia a fost facuta cu 5 minute inainte de inceputul meciului, iar la ora 18:00, Vali Alexandru l-a sunat pe presedintele nostru sa-i spuna ca fotbalistii nu au drept de joc. La LPF sunt niste zimbri care trebuie indepartati. Am platit 250.000 de euro pentru acesti jucatori si nimeni nu mi-a spus ca ar fi probleme cu ei".

CURAJOS
"Nu am venit aici ca sa fiu injurat de suporteri si ei pot sa fie siguri ca atat timp cat va sta Panduru pe banca tehnica, in teren vor intra cei mai buni jucatori. Nu vreau sa ma fac de ras" - Basarab Panduru, antrenor FC Vaslui

TRAIRI
"Am inscris din prima repriza, iar in cea de-a doua ne-am inchis pentru ca am tinut cu orice pret sa castigam. In ultimele 7-8 minute am avut emotii pentru ca vasluienii si-au creat ocazii" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid

POZITIE
"Imi pare rau ca Gino Iorgulescu nu l-a prins pe Zotta la acel meci celebru din Cotroceni. Zotta are o fata de perceptor de taxe. Inca se crede pe vremea lui Gheorghiu-Dej" - Adrian Porumboiu, finantator FC Vaslui

BASARAB PANDURU ESTE PESIMIST
Dupa meciul cu Rapid, antrenorul gazdelor, Basarab Panduru, s-a aratat foarte pesimist in ceea ce priveste viitorul formatiei sale. "Am avut patru absente notabile, Jovanovici, Lima, Viorel Frunza si Nivaldo. A trebuit sa bag jucatori care au venit acum trei zile, cum ar fi Soltuz si Torok. Daca cineva poate sa faca mai mult decat am facut eu, sa spuna si ii las locul. Pentru prima data imi felicit jucatorii cand pierd, pentru ca s-au batut, s-au daruit. A fost vorba si de frica, de teama de debutul in Divizia A. Daca in cinci etape avem patru puncte, este un lucru mare. Primul meci din cele care urmeaza este cel mai important si speram sa luam puncte de la Bistrita. Acestia sunt jucatorii, cu acestia merg in continuare. Abia peste cinci saptamani mi se va putea reprosa ca nu reusesc sa alcatuiesc o echipa", a spus tehnicianul formatiei vasluiene. Chiar daca a invins, Razvan Lucescu s-a aratat nemultumit de rezultat. "Stiam ca ne asteapta o lupta grea. A trebuit sa desfacem, sa ne cream culoare si am reusit acest lucru. Am trait acelasi scenariu si la Iasi, anul trecut. A fost un spectacol si, chiar daca am castigat, nu sunt multumit de rezultat, dar sunt convins ca vom avea si rezultate frumoase", a spus Lucescu.
×
Subiecte în articol: sport vaslui