x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Federer plănuiește „cu siguranță" să revină în circuit în 2023

Federer plănuiește „cu siguranță" să revină în circuit în 2023

12 Iun 2022   •   22:30
Federer plănuiește „cu siguranță" să revină în circuit în 2023

Roger Federer a declarat că intenționează „cu siguranță" să revină în tenisul de top în 2023, dar a adăugat că nu și-a făcut planuri concrete în afara aparițiilor programate la Laver Cup și la turneul de acasă de la Basel, în cursul acestui an.

Fostul număr unu mondial, care va împlini 41 de ani în august, nu a mai jucat din iulie anul trecut, când a fost eliminat de la Wimbledon în sferturile de finală împotriva lui Hubert Hurkacz.

La începutul acestui an, Federer și-a confirmat planurile de a face echipă cu spaniolul Rafa Nadal la Laver Cup de la Londra, înainte de a participa la turneul Swiss Indoors.

„Da, cu siguranță", a declarat Federer pentru ziarul Tages-Anzeiger când a fost întrebat dacă vrea să revină în circuitul ATP în 2023.

„Cum și unde, nu știu încă. Dar asta ar fi ideea. Încă nu am planificat mai mult decât Laver Cup și Basel. După Basel, sezonul se termină oricum. Este important pentru mine să mă pun din nou în formă pentru a mă putea antrena pe deplin. După ce voi face asta, pot alege câte turnee voi juca și unde.

Laver Cup este un început bun, nu trebuie să joc cinci meciuri în șase zile. Voi fi capabil să fac asta la Basel. Dar sunt plin de speranță, am parcurs un drum lung. Nu sunt departe..."

Coechipierul lui Federer în Laver Cup, Nadal, l-a învins pe norvegianul Casper Ruud pentru a obține al 14-lea titlu de la Roland Garros, un record, la începutul acestei luni, iar Federer a fost plin de laude la adresa realizărilor spaniolului.

"Este pur și simplu incredibil ce a realizat Rafa", a spus Federer. „Recordul lui Pete Sampras, pe care l-am bătut, a fost de 14 titluri de Grand Slam.

Acum, Rafa a câștigat Openul Franței de 14 ori. Este de necrezut. M-am bucurat pentru el că a făcut-o din nou. Jos pălăria în fața lui Rafa. După a 10-a, a 11-a oară, deja mă gândeam: "Nu se poate așa ceva". El însă a continuat să ridice ștacheta. Este gigantic".

Federer a făcut pereche cu Nadal pentru primul și singurul lor meci de dublu împreună, la ediția inaugurală a Laver Cup de la Praga, în 2017.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: roger federer