x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fiesta în Gruia!

Fiesta în Gruia!

de Marius Mihalcea    |    17 Mai 2010   •   00:00
Fiesta în Gruia!
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

La fel ca în urmă cu doi ani, meciul în care CFR a jucat cu titlul de campioană pe masă a scos la rampă nu un jucător al grupării din Gruia, cum ar fi fost normal, ci unul din tabăra adversă. Dacă în 2008 a fost Fabio Bilica, acel fundaş brazilian al Universităţii Cluj care a provocat penalty-ul din care Cadu a marcat golul victoriei CFR-ului, sâmbătă a venit rândul lui Ousmane Vieira să iasă în evidenţă.

Doar împrumutat la Internaţional Curtea de Argeş, el aflându-se de fapt sub contract cu CFR, jucătorul ivorian a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a le facilita clujenilor succesul sinonim cu triumful final. Cum-necum însă, CFR a intrat în posesia unui nou titlu, iar la finalul partidei câştigate cu 2-1, nu fără emoţii, elevii lui Andrea Mandorlini au dat drumul petrecerii. Mai întâi pe stadion, apoi pe străzile Clujului, şampania a curs în valuri, iar torţele au "aprins" cerul.

"Este un moment magic şi sunt sigur că de acest succes se bucură toţi ardelenii. Investiţiile mele s-au transformat în performanţă şi bucurie pentru oameni. Prima de campionat e de 50.000 de euro de jucător. E munca lor de un an de zile şi merită cu prisosinţă aceşti bani. ", a declarat finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany.

"Suntem mândri de ceea ce am realizat, am făcut tot ce se putea pentru a lua titlul. E meritul jucătorilor, dedicăm această victorie suporterilor", a spus tehnicianul clujenilor, Andrea Mandorlini. "Toată echipa merită felicitări, în frunte cu Arpad Paszkany. Acum ne gândim la Cupa României, pe care trebuie să o câştigăm, fiindcă vrem să facem din nou eventul. Încă nu ne gândim la Champions League, dar vrem echipe tari, Inter, Barcelona... Vrem o grupă tare, cu echipe de top", a afirmat preşedintele grupării ardelene, Iuliu Mureşan.


Porumboiu condamnă prestaţia lui Vieira
Evoluţia execrabilă a lui Ousmane Vieira (foto dreapta), care, pe lângă multe alte erori, a greşit flagrant la ambele goluri înscrise de clujeni, nu a scăpat nesancţionată de rivalii la titlu ai CFR-ului. "Prestaţia lui Vieira lasă loc la mari interpretări, ce nu fac cinste celor care sunt campioni astăzi. Cele două goluri sunt o mostră de ce nu trebuie să se întâmple cu un jucător împrumutat la altă echipă atunci când formaţia de care aparţine el joacă de fapt cu titlu pe masă. CFR era campioană oricum, nu înţeleg de ce Vieira trebuia să dea pe lângă minge la primul gol sau să se dea la o parte la golul doi", a declarat finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu.


Nicolae Dică mai vrea un an la Cluj
Împrumutat în iarnă de la Catania până la finalul acestui sezon, mijlocaşul Nicolae Dică şi-ar dori să continue la gruparea din Gruia. "Cred că merităm acest titlu, fiindcă am demonstrat că avem cea mai bună echipă din Liga 1. În ceea ce mă priveşte, mă simt bine la Cluj şi vreau să mai rămân un an", a declarat ex-stelistul, care a sărbătorit cu echipa până în zori, mai întâi la restaurantul lui Arpad Paszkany, apoi într-un club.

×
Subiecte în articol: sport campioana cfr cluj