x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FINLANDA - ROMANIA / Mutu nu-l stia pe Jula

FINLANDA - ROMANIA / Mutu nu-l stia pe Jula

de Mihai Igirosanu    |    05 Oct 2005   •   00:00
FINLANDA  -  ROMANIA / Mutu nu-l stia pe Jula

Selectionerul Victor Piturca a completat luni seara lotul pentru meciul de la Helsinki, programat sambata, de la ora 17:00. Cei chemati au fost stelistii Dorin Goian, Gabriel Bostina, Daniel Oprita si rapidistii Daniel Coman, Valentin Badoi si Daniel Niculae.

In vederea ultimului meci din preliminariile CM 2006, selectionerul a chemat multe nume noi a caror prezenta a creat destule probleme. Ultimii sase jucatori chemati au facut ieri-dimineata jonctiunea cu lotul.

CONFUZIE. La sosirea in cantonament, atacantul lui Juventus, Adrian Mutu, s-a imbratisat cu toti coechipierii, mai putin cu fundasul lui CFR Cluj, Vasile Jula, convocat in premiera la echipa nationala. "Nu l-am pupat pe Jula pentru ca nu-l cunosteam. Chiar glumeam cu nea Piti, pentru ca am crezut ca e un nou antrenor secund. Apoi mi-am cerut scuze ca nu l-am cunoscut. Pe viitor trebuie sa fiu mai atent. Mereu imi pup coechipierii", a declarat Mutu. In replica, vizibil emotionat, Jula, 31 de ani, a trecut repede peste moment: "Ma simt si eu fotbalist implinit, acum ca am fost convocat la echipa nationala. Baietii m-au primit foarte bine. Am sperat sa fiu convocat, dar nu ma asteptam. A fost o surpriza foarte mare, un vis devenit realitate".

INCURAJARI. Selectionerul Piturca a tinut sa-l incurajeze pe Jula: "Nu are de ce sa aiba emotii, si chiar am avut o discutie cu el pe aceasta tema". Piturca s-a referit si la starea actuala a jucatorilor: "Am vazut ceva din Steaua - FCM Bacau. Daca Bacaul marca din penalty, s-ar fi inregistrat o surpriza. Secundul meu a fost la meci in Giulesti si mi-a spus ca si rapidistii au fost obositi. Sper, totusi, ca baietii sa fie constienti de greutatea meciului si sa se mobilizeze la fel ca in partida cu Cehia". Astazi, Piturca va conduce doua antrenamente, care vor fi urmate de un joc-scoala.

PROBLEME LA ADVERSARI
Jucatorii finlandezi Hannu Tihinen si Henri Scheweleff sunt indisponibili, iar Petri Pasanen este incert pentru meciul de sambata dupa-amiaza. Noul antrenor al nationalei nordice, Jyrki Heliskoski, care va debuta impotriva Romaniei, a fost nevoit sa-l convoace si pe mijlocasul Antti Okkonen, de la echipa suedeza Landskrona. Pretul biletelor pentru meciul primelor reprezentative, care se va disputa pe Stadionul "Olympic" din Helsinki - 40.000 de locuri, se situeaza intre 18 si 55 de euro. Copiii si pensionarii pot intra in arena cu doar 13 euro.

×
Subiecte în articol: sport