x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Florin Prunea şi Cristian Mincă, din nou la DNA

Florin Prunea şi Cristian Mincă, din nou la DNA

28 Mai 2009   •   00:00
Florin Prunea şi Cristian Mincă, din nou la DNA

Directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, şi preşedintele Clubului de Fotbal FCArgeş, Cristian Mincă, au ajuns, în această dimineaţă, la zece minute diferenţă, la sediul DNA Piteşti, pentru noi audieri în cazul corupţiei din fotbal.

Directorul de relaţii internaţionale al FRF a ajuns la Sediul Teritorial Piteşti al DNA, la ora 8.45, iar preşedintele Clubului de Fotbal FC Argeş a sosit zece minute mai târziu, scrie Mediafax.

La intrarea în sediul DNA Piteşti, Florin Prunea a declarat că a venit ca "să rezolve problema" şi crede că îşi va clarifica situaţia în cursul acestei zile.

"Am venit ca să rezolv problema. Probabil că o voi rezolva astăzi", a spus Prunea.

Preşedintele clubului FC ARgeş, Cristian Mincă, nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor.

Tot joi dimineaţă, la sediul DNA Piteşti a fost adus şi finanţatorul aceluiaşi club de fotbal, Cornel Penescu, aflat în arestul IPJ Argeş, pentru a fi audiat din nou de către procurori şi, cel mai probabil, pentru a fi confruntat cu Prunea şi Mincă.

Florin Prunea, Cristian Mincă şi Cornel Penescu au mai fost audiaţi de către procurori, ore în şir, în data de 14 mai. Tot atunci, a fost audiat la DNA Piteşti şi arbitrul asistent Florin Stănescu, care a arbitrat, în 2008, în turul campionatului, două partide ale piteştenilor, respectiv Unirea Urziceni-FC Argeş, disputată la 1 august, scor 3-2, şi Gloria Bistriţa-FC Argeş, disputată la 31 octombrie, scor 2-0.

În stenogramele convorbirilor telefonice din cazul de corupţie din arbitrajul românesc investigat de procurorii DNA apare şi o discuţie între finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit stenogramei unei discuţii din 8 octombrie 2008, finanţatorul FC Argeş îl întreabă pe Prunea despre arbitrul meciului cu FC Vaslui, iar oficialul FRF îl recomandă pe Sorin Corpodean.

Directorul de relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal declara pentru MEDIAFAX, în 24 aprilie, că înregistrarea telefonică nu îl incriminează cu nimic şi că nu este implicat în acest caz de corupţie.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, în 23 aprilie, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită. Ulterior, arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost puşi în libertate sub control judiciar, în baza unei decizii a Curţii de Apel Piteşti. Decizia, care este definitivă, cuprinde câteva măsuri restrictive, şi anume ca inculpaţii să nu se deplaseze la competiţiile sportive, să nu se apropie de co-inculpaţi şi de familiile acestora, de martori şi de experţi şi să nu execute profesia sau meseria avută la data arestării. Mai apoi a fost eliberat Marcel Lică, după ce atât Tribunalul, cât şi Curtea de Apel au decis să nu îi mai fie prelungit mandatul de arestare preventivă.

Ultima persoană arestată în acest caz este arbitrul Aurelian Bogaciu, în cazul căruia magistraţii Tribunalului Argeş au decis ca mandatul de arestare preventivă să nu fie prelungit. Curtea de Apel Piteşti a respins apoi recursul făcut de procurori la această decizie, astfel că şi Aurelian Bogaciu a fost pus în libertate. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport argeş prunea