x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Formula 1 / Noile reglementări l-ar putea împinge pe Fernando Alonso să renunţe la competiţie

Formula 1 / Noile reglementări l-ar putea împinge pe Fernando Alonso să renunţe la competiţie

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Dec 2008   •   00:00
Formula 1 / Noile reglementări l-ar putea împinge pe Fernando Alonso să renunţe la competiţie

Pilotul Fernando Alonso s-ar putea retrage din Formula 1 în cazul care propunerea privind introducerea motoarelor unice va intra în vigoare. Noua prevedere competiţională ar trebui aplicată începând cu sezonul 2010.



Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat, în luna octombrie, că doreşte să schimbe anumite reguli din Marele Circ şi să impună echipelor o uniformizare a motoarelor, măsură inclusă în planul de reducere a costurilor. Nemulţumirea pilotului spaniol a fost făcută publică în cadrul unei acţiuni caritabile, organizată de Renault la Madrid. “Dacă vor aproba acest lucru, ar fi ultima lovitură şi cred ar fi timpul să mă gândesc la retragere”, a explicat campionul modial din 2005 şi 2006.

Echipele Ferrari şi Toyota au anunţat deja că, în cazul în care această măsură va fi pusă în aplicare, se vor retrage din Formula 1. Fernando Alonso consideră, totodată, că Formula 1 este în plin regres: “În 2005, rulam cu motoare V10 de 1.000 de cai putere, aduse la limita maximă, o încântare pentru piloţi. Acum, am spus adio monoposturilor evoluate în schimbul celor fără asistenţă electronică, care seamănă cu cele din trecut”. În sezonul 2009, când se vor introduce pneurile “slick” şi sistemul KERS (Kinetic Energy Recovery System, care permite recuperarea energiei disipante la frânare, pentru relansarea bolizilor la acceleraţie), Alonso crede că se va lupta pentru titlul de campion mondial. “Nu pot să încep un campionat fără să mă gândesc că vreau să-l câştig. Atât eu cât şi echipa mea avem un obiectiv foarte clar: să câştigăm”, citează Agerpres.

×
Subiecte în articol: sport