x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Formula 1 / Toyota face prima constestaţie a sezonului

Formula 1 / Toyota face prima constestaţie a sezonului

30 Mar 2009   •   00:00
Formula 1 / Toyota face prima constestaţie a sezonului
Sursa foto: /AFP

Toyota a decis să facă apel împotriva deciziei Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), de a-l declasa pe pilotul său, italianul Jarno Tulli, pentru o depăşire neregulamentară efectuată în timpul Marelui Premiu al Australiei. Respectiva cursă s-a disputat duminică la Melbourne.



Clasat pe locul 3 în cursa de la Melbourne, Trulli a fost penalizat cu 25 de secunde şi retrogradat pe locul 12, după ce l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton, cu trei tururi înainte de final, în timp ce "safety car"-ul se afla pe pistă, lucru interzis de regulament. "Este trist că acest rezultat a fost contestat. Am făcut apel pentru a câştiga timp să putem studia dosarul în profunzime", a declarat Tadashi Yamashina, directorul echipei japoneze.

Jarno Trulli nu şi-a putut ascunde dezamăgirea după decizia FIA de a-l sancţiona, explicând că a efectuat depăşirea crezând că Hamilton se confruntă cu probleme mecanice. "Nu vă pot spune cât sunt de dezamăgit. Când maşina de securitate a pătruns pe pistă, Hamilton m-a depăşit, iar apoi, imediat, a frânat brusc şi s-a îndreptat către marginea pistei. Am crezut că are o problemă şi l-am depăşit, gândindu-mă că nu există altă soluţie", a declarat pilotul echipei Toyota.

Cursa de la Melbourne, prima a sezonului, a fost câştigată de britanicul Jenson Button, urmat de coechpierul său de la Brawn GP (fosta Honda), brazilianul Rubens Barichello, locul al treilea fiind ocupat, după declararea lui Trulli, de campionul mondial en titre, Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). A doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc pe 5 aprilie, în Malayezia.

×
Subiecte în articol: sport