x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ajax - Steaua 2-0 în turul 16-imilor Europa League şi primăvara pare că nu mai vine în Ghencea

Ajax - Steaua 2-0 în turul 16-imilor Europa League şi primăvara pare că nu mai vine în Ghencea

14 Feb 2013   •   22:06
Ajax - Steaua 2-0 în turul 16-imilor Europa League şi primăvara pare că nu mai vine în Ghencea

Sezonul european pare aproape încheiat pentru Steaua, învinsă ceva mai clar decât o arată scorul înregistrat joi seară pe ArenA din Amsterdam, 0-2 cu Ajax, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Europa League.

 
După campania de meciuri amicale din această iarnă, una mai degrabă dezamăgitoare, cu cinci eşecuri, trei remize şi doar două succese, steliştii, în frunte cu al lor antrenor, clamau, sus şi tare: "Veţi vedea altă Stea în partidele oficiale. Îm niciun caz, nu veţi mai vedea greşelile făcute la fazele fixe, în apărare.
 
Greşit. De două ori greşit. Steaua nu a jucat altceva decât în amicale, iar golul prin care Ajax a deschis scorul (Alderweireld 28) a fost marcat, cum altfel, în urma unei faze fixe.
 
Dacă ar fi să acordăm note de trecere, singurii care s-ar califica ar fi Adi Popa, autorul celei mai mari ocazii a Stelei, Tătăruşanu, care a reuşit câteva parade care au limitat scorul, şi, cu indulgenţă, Râpă, fotbalistul din defensivă care a greşit cel mai puţin.
 
Teoretic, Steaua mai are de doi bani speranţă, dar, dacă ţinem cont că în retur vor lipsi ambii gardieni de la mijlocul terenului, Pintilii, eliminat joi seară, şi Bourceanu, cumul de galbene, misiunea trupei lui Reghe pare de-a dreptul imposibilă. Mai ales că joi seară, Ajax a dat impresia în permanenţă că nu a evoluat la potenţialul maxim.
_________________________________
Gigi Becali: "Nu prea mă mai interesează. Am venit la meci parcă eram un străin de fotbal"
"Nu prea mă mai interesează. Am venit la meci parcă eram un străin de fotbal. Am fost ca oricare alt suporter, n-am simţit aşa o implicare specială. Am văzut Ajax cu o posesie mai bună şi cu jucători tehnici, dar am văzut că şi noi, dacă avem noroc, putem să îi batem. În a doua repriză a fost altceva. La 2-0 nu are relevanţă, pentru că n-au mai dat drumul la motoare.

Am fost periculoşi în atac, înseamnă că avem calitate. S-a văzut la posesie că sînt mai tehnici decît noi, dar noi sîntem mai puternici. Putem să-i scoatem şi de la 2-0, aşa cum am făcut cu Valencia. Am avut mai multe ocazii decît ei, putem să-i scoatem pe Naţional Arena", a declarat Gigi Becali la GSP TV.
________________________________
Chiricheş: "Îmi reproşez că s-a marcat de lîngă mine"
"N-am reuşit să le facem faţă pe anumite perioade de joc. E păcat că am luat gol repede, chiar de la prima acţiune. Îmi reproşez că s-a marcat de lîngă mine, dar se întîmplă la fazele fixe. Am avut şi noi ocazii mari, dacă fructificam măcar una dintre ele, plecam aici cu un rezultat foarte bun.

Ar fi un moment foarte frumos dacă ne-am califica la Bucureşti. Putem să ne calificăm, mai ales că vom avea publicul în spate. O să fie greu fără Bourceanu şi Pintilii, dar vor fi în continuare aproape de noi", a declarat Vlad Chiricheş la sportro.

×
Subiecte în articol: steaua ajax amsterdam europa league