Deşi n-a trecut mult timp de la Adunarea Generală în urma căreia Răzvan Burleanu a devenit preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurată pe 5 martie, au apărut deja primele contestări. Nu este vorba doar despre declaraţii răzleţe, ci chiar despre o contestaţie oficială, care a fost deja depusă de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu, membru afiliat al FRF, la Judecătoria Sectorului 2. Preşedintele AJF-ului respectiv, Viorel Leşeanu şi-a dezvăluit demersul într-o declaraţie oferită pentru Mediafax.ro. "Am depus o contestaţie la Judecătoria Sectorului 2, în numele AJF Giurgiu, privind legalitatea alegerilor. În primul rând, cluburile sportive şcolare, fiind cluburi de stat, de drept public, nu aveau voie să participe la alegeri. Şi se ştie că ROAF-u (n.r- Regulamentul după care se desfăşoară activitatea fotbalistică din România) prevede că au dreptul să participe numai cluburile sportive de drept privat. Eu am făcut această contestaţie după ce am primit hotărârea prin poştă. Hotărârea Adunării Generale din 5 martie a fost trimisă fiecărei asociaţii prin poştă. Apoi am făcut contestaţie în jurul datei de 20 sau 21 martie, nu mai ştiu exact la ce dată e înregistrată", a explicat Leşeanu pentru sursa citată.
Burleanu, ales ilegal?
Oficialul asociaţiei giurgiuvene a mai adăugat că atâta timp cât nu s-a respectat ROAF-ul, alegerea lui Răzvan Burleanu drept succesor al lui Mircea Sandu în funcţia de preşedinte nu poate fi legală. "Nu ştiu care va fi răspunsul, dar sunt şi eu curios. Şi noi avem statute la AJF. Sunt preşedinte de atâţia ani şi niciodată nu mi-a plăcut să nu respect statutul. Acesta este actul legal după care trebuie să meargă o activitate. Atât timp cât s-a făcut această greşeală, eu consider că nu poate fi legală. Acum rămâne ca legiuitorul să spună care este treaba. Eu nu am nimic cu actuala conducere a Federaţiei, eu am contestat doar valabilitatea alegerilor", a afirmat Leşeanu. Juristul AJF Giurgiu, Adrian Raţiu, a declarat tot celor de la Mediafax.ro că demersul în instanţă cuprinde două categorii de contestaţii. "Trebuie să se acorde un termen, încă nu s-a stabilit traseul administrativ pentru procedura de citare, pentru că e depus foarte recent. Nu s-a acordat termen, urmează să se întămple. S-a depus acea cerere de anulare. Sunt două categorii de motive. În primul rând sunt nişte domni şi nişte asociaţii care nu aveau dreptul să participe şi au umflat rândurile celor care au votat. Fără dânşii, probabil că nu ar fi avut cvorum. Pe de altă parte, sunt o serie de asociaţii sau cluburi care au votat prin oameni care nu îndeplineau condiţiile statutare să-i reprezinte la vot. Sunt anumite condiţii speciale acolo şi dacă omul pe care îl trimiţi să voteze nu le îndeplineşte, înseamnă că nu poate vota", a declarat Raţiu.
"Au refuzat să ne prezinte lista cu alegători!"
Juristul care s-a ocupat de întocmirea documentelor de contestaţie a dezvăluit şi un aspect extrem de grav, mai ales dacă ţinem cont de faptul că una dintre promisiunile noului preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu a fost aceea de "transparenţă totală". Întrebat câte cluburi nu ar fi avut dreptul să voteze la alegerile din 5 martie, Raţiu a dezvăluit: "Avem o problemă aici, pentru că noi acţionăm din anumite informaţii. Nu am văzut listele cu voturi. Listele cu voturi sunt ţinute de actuala conducere a FRF şi nu prea vor să aibă nimeni acces la ele, să se vadă cum s-a votat, cine a votat. Şi atunci, noi sperăm, ca prin instanţă, să obţinem acest drept. Am făcut o cerere oficială la FRF, încă nu ne-au dat un răspuns şi considerăm că şi tăcerea e un răspuns. Atunci, o să mergem la instanţă să obţinem ceea ce nu vor să ne dea domnii de la FRF". Scandalul este doar la început, iar lucrurule pot lua o întorsătură nefavorabilă actualei conduceri a Federaţiei. Să amintim doar că, imediat după alegerea lui Burleanu, foştii capi ai fotbalului românesc, Dumitru Dragomir şi, mai ales, Mircea Sandu au vorbit despre faptul că alegerile s-ar putea repeta într-un timp destul de scurt.
Citește pe Antena3.ro