x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Anchetaţi de UEFA: FRF riscă sancţiuni drastice din cauza unui banner pro-Mladic.

Anchetaţi de UEFA: FRF riscă sancţiuni drastice din cauza unui banner pro-Mladic.

08 Iun 2011   •   09:07
Anchetaţi de UEFA: FRF riscă sancţiuni drastice din cauza unui banner pro-Mladic.

UEFA a deschis o ancheta din cauza unui banner de sustinere al generalului de armata sarb Ratko Mladic, afisat de un grup de suporteri romani prezenti la meciul dintre Romania si Bosnia-Hertegovina, scor 3-0, disputat, vinerea trecuta, in preliminariile pentru Euro 2012.

Federatia Romana de Fotbal risca o amenda drastica din partea Comisiei de Disciplina a forului continental, care va analiza cazul pe 16 iunie.

In debutul partidei, fanii dinamovisti aflati la tribuna a II-a a stadionului Giulesti au afisat un banner pe care scria "Free Mladic" (n.n. - Eliberati-l pe Mladic). Infuriati, fanii bosniaci au inceput sa rupa scaunele si sa le arunce in directia suprafatei de joc si a suporterilor romani.

Din aceasta cauza, fluierul de start al meciului a fost intarziat aproximativ patru minute, timp in care organizatorii au indepartat acel banner si au indepartat obiectele aruncate pe teren.

Echipa Romaniei a invins reprezentativa similara a Bosniei-Hertegovina cu scorul de 3-0, intr-un meci contand pentru preliminariile Campionatului European din 2012.

Fostul comandant de armata Ratko Mladic, cel mai cautat criminal de razboi din Europa, a fost arestat in Serbia in data de 26 mai. Acuzat de crime impotriva umanitatii si genocid, Mladic a comparut in aceeasi zi cu meciul de la Bucuresti pentru prima data in fata Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie de la Haga.

Cel mai cautat fugar de catre tribunalul ONU pentru fosta Iugoslavie este acuzat de masacrarea a 8.000 de musulmani, la Srebrenica.

×