x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Aproape de baraj

Aproape de baraj

de Marius Mihalcea    |    11 Aug 2010   •   00:00
Aproape de baraj
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Unicul gol al partidei desfăşurate mercuri după-amiază pe Stadionul "Zimbru II" din capitala Republicii Moldova a fost marcat în minutul 24 de dinamovistul Liviu Ganea, din penalty. În urma acestui rezultat, echipa pregătită de Emil Săndoi a acumulat 21 de puncte şi a mai făcut un pas către play-off-ul de calificare la turneul final al Campionatului European Under 21, care se va desfăşura anul viitor în Danemarca. Urmează acum "dubla" decisivă cu Rusia, care va avea loc în zilele de 3 şi 7 septembrie, primul meci fiind programat să se dispute la Bucureşti. La baraj se califică automat câştigătoarele celor 10 grupe preliminare plus cele mai bune patru echipe de pe locul secund. În momentul de faţă, când prima fază a preliminariilor este pe sfârşite, echipa de tineret a României are un punctaj cu care poate spera la calificare şi de pe locul doi. România a evoluat ieri în formula: Lung jr. - Râpă, Papp, V. Găman, Bărboianu - Torje, Bicfalvi ('40 Neagu), M. Costea ('77 Gângioveanu), A. Ionescu - L. Ganea, A. Ioniţă.

La meci au asistat, printre alţii, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi şeful LPF, Dumitru Dragomir, aceştia onorând astfel invitaţia omologilor lor moldoveni de a participa la sărbătorirea centenarului Federaţiei de Fotbal a Republicii Moldova. Tot cu acest prilej, la Chişinău este prezent în aceste zile şi preşedintele UEFA, francezul Michel Platini.

Altfel, într-un alt meci disputat miercuri în Grupa I preliminară, Rusia s-a impus pe teren propriu, scor 2-1, în faţa echipei similare a Letoniei. În clasament, situaţia se prezintă astfel: 1. Rusia 21p (8 jocuri, golaveraj 22-3), 2. România 21p (8 j, 22-6), 3. Moldova 10p (8 j), 4. Letonia 9p (8j), 5. Insulele Feroe (8p (8j), 6. Andorra 1p (8j).

×
Subiecte în articol: stiri