x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern "Aşa nu luăm titlul!"

"Aşa nu luăm titlul!"

de Marius Mihalcea    |    17 Aug 2010   •   00:00
"Aşa nu luăm titlul!"
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Dinamo şi Rapid au produs duminică un meci spectaculos, dar în acelaşi timp şi-au arătat şi limitele, apărarea fiind în ambele cazuri călcâiul lui Ahile. "Jucăm pe bucăţi. Asta mă deranjează, plus lejeritatea cu care încasăm goluri", s-a plâns după joc antrenorul "câinilor", Ioan Andone.

"Atacul a funcţionat, dar de data aceasta ne-a trădat apărarea. Când echipa conduce cu 2-0 şi pierde, antrenorul este vinovat. Îmi reproşez că nu am putut să-mi montez jucătorii, să-i fac să înţeleagă la pauză că nu au câştigat meciul", a declarat tehnicianul grupării de lângă Podul Grant, Marius Şumudică. Chiar dacă este încă foarte devreme, aceasta fiind abia a patra etapă a campionatului, Andone a atras atenţia asupra faptului că Dinamo trebuie să-şi pună la punct urgent jocul pe faza defensivă dacă vrea să conteze în lupta pentru titlu: "O echipă ca Rapid nu avea voie să ne dea aşa goluri. Nu sunt mulţumit. Pentru a câştiga un campionat, trebuie remediate erorile neapărat. Erorile din defensivă sunt groaznice!".

De partea cealaltă, preşedintele giuleştenilor, Dinu Gheorghe, a spus: "Victoria lui Dinamo este meritată, au revenit de la 0-2, bravo lor! Dacă suntem proşti, plătim. Nu e posibil să nu dăm dovadă de maturitate la 2-0, după o repriză în care am dat o lecţie de fotbal. Practic în repriza a doua am intrat altă echipă. Dacă jucăm ca în repriza a doua nu ne putem bate la titlu". "Încă mai avem ceva probleme de omogenitate a sistemului de joc, dar este normal în acest moment al campionatului. Vom mai creşte în joc", crede administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu. "Ca şi la Ploieşti, la Split, cu Pandurii şi cu Rapid, problema noastră numărul unu rămâne prima repriză", a spus preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea. Vicepreşedintele Rapidului, Nae Manea, a afirmat: "A fost un meci nebun, pe care l-am pierdut inexplicabil, deşi îl aveam în mână. Capul sus, ne-a bătut Dinamo!".


Neţoiu, păgubit
Pe lângă o foarte mare bucurie, succesul lui Dinamo i-a produs lui Gigi Neţoiu şi o pagubă de 5.000 de euro, fostul şi posibil viitorul acţionar al grupării din Ştefan cel Mare pierzând pariul făcut în pauza meciului cu impresarul Victor Becali. "Am făcut un pariu cu Victor când scorul era 2-0 pentru Rapid. El a zis că Dinamo egalează şi eu am spus că dacă o să câştige Dinamo dau eu 5.000 de euro. Aşa că trebuie să-i dau 5.000. Eu am crezut mereu în victorie, eram sigur că nu puteau fi două reprize la fel", a spus Neţoiu, care a vorbit şi despre Liviu Ganea, autor al unei "duble" şi cel mai bun jucător de pe teren în meciul cu Rapid: "De doi ani spun că nu trebuia împrumutat, e unul dintre cei mai talentaţi jucători". Altfel, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, consideră că Marius Şumudică n-are nici o vină pentru înfrângerea Rapidului: "Şumudică este de felicitat, cine spune că el e vinovat nu se pricepe la fotbal. Păi, după prima repriză Rapidul avea 2-0. Şi putea avea lejer 4-0 sau 5-0. Dar ce să facă Şumudică, să intre el şi să o bage în poartă?".

×
Subiecte în articol: liga i