x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CFR Cluj, amendă uriașă de la UEFA. Cum răspunde clubul?

CFR Cluj, amendă uriașă de la UEFA. Cum răspunde clubul?

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2023   •   09:40
CFR Cluj, amendă uriașă de la UEFA. Cum răspunde clubul?
Sursa foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ

UEFA a informat vineri că a sancţionat 11 cluburi pentru încălcarea regulilor de monitorizare financiară. Printre ele și pe CFR Cluj, care a primit cea mai mare amendă şi ar putea primi și o interdicţie în competiţiile europene. Conducerea ardelenilor a reacționat printr-un comunicat.

Campioana României a primit cea mai mare amendă, de 250.000 de euro, pentru datorii neachitate și este ameninţată cu o interdicţie de un an de la următoarea competiţie europeană la care se califică, până în 2027. Clujenii au o perioadă de probă cu obiective financiare de îndeplinit, a precizat UEFA într-un comunicat.

În răspunsul său, CFR Cluj spune:

„Situația financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, și, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuți.

Ne așteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am știut și că, împreună, vom găsi întotdeauna soluții. În consecință, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment.

Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivație suplimentară pentru a ne dedica și mai mult redresării financiare, în așa fel încât sa ajungem un club performant și sustenabil și din punct de vedere financiar.”

Conducerea campioanei consideră că decizia comisiei este firească, având în vedere noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are ca scop sprijinirea tuturor cluburilor în efortul lor de a-și redresa situația economică.

„Luam exemplul altor cluburi europene și suntem convinși că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susținute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat.

Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunța nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus.”, se spune în finalul comunicatului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: CFR Cluj, amenda uefa