x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Credit pe termen scurt

Credit pe termen scurt

de Mihai Igirosanu    |    07 Apr 2011   •   21:15
Credit pe termen scurt
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

160229-raed-krishan-gsp-intact-rk-9203.jpgDeşi preşedintele FRF, Mircea San­du, a mărturisit după şedinţă că ar fi optat pentru demiterea selecţionerului, Comitetul Executiv a decis ieri păs­trarea lui Răzvan Lucescu la câr­ma echipei naţionale. Totuşi, meciul cu ­Bosnia, programat pe 3 iunie, va fi decisiv pentru soarta antrenorului reprezentativei. „Meciul cu Bosnia va fi ori continuare pentru selec­ţio­ner, ori capăt de drum. Pentru că, dacă pierdem, şansele sunt nule, iar relaţiile con­tractuale se încheie în acel mo­ment. Sper ca el să aibă no­roc şi să câş­tige meciul cu Bosnia. Ori­cum, se do­vedeşte că în Comitetul Executiv nu preşedintele impune o decizie.

Fie­care are o opinie. Răz­van Lucescu nu este demis. În de­mocraţie trebuie să guverneze legea şi votul ma­jorităţii. Nu este an­tre­no­rul meu, este al echipei naţionale. Răz­van Lu­cescu va avea în continuare tot spriji­nul meu, la fel ca şi până acum”, a spus Mircea Sandu. Li­derul de Casa Fot­balului şi-a dez­văluit ne­mul­ţu­mirile: „Lipsa de rezultate este clară. Au fost selectaţi 66 de jucători în mandatul lui Lucescu, în vreme ce Piţurcă a folosit doar 54. La Răzvan în echipă doar Raţ şi Mari­ca au rămas de la meciul cu Lituania din 2009. Mai mult, doar şase jucători au evoluat în peste zece jocuri la echi­pa na­ţi­o­nală în mandatul lui Lu­cescu. Pe timpul lui Piţurcă, naţionala avea o componenţă pe care o ştiam aproape pe dinafară, la fel ca echipele din 1994 sau din 1998. Răzvan trebuie să construiască un prim 7, prim 8, pentru ca apoi să întregească primul 11 în funcţie de situaţia de la momentul respectiv. Nu avem contacte cu alţi antrenori, nu sunt foarte multe soluţii la ora actuală”.

Tunurile pe Rădoi
Mircea Sandu a lansat şi un atac în direcţia lui Mirel Rădoi, care a anunţat că se retrage de la echipa naţională: „Cine vrea să se retra­gă să se retragă! Cine nu înţelege că există ierarhii n-are ce căuta la naţională. S-a supărat Rădoi pe Lupescu, asta e culmea! Dacă e bărbat, să vină să discute cu Lu­pescu. Nu-şi poate bate joc nimeni de tricoul echipei naţio­nale! Aici vii şi te dăruieşti”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern