x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cu Cârţu pe bancă

Cu Cârţu pe bancă

de Marius Mihalcea    |    14 Sep 2010   •   00:00
Cu Cârţu pe bancă
Sursa foto: Raul Ştef/Mediafax

La fel ca Ioan Andone în urmă cu doi ani, Andrea Mandorlini nu a mai apucat să conducă CFR-ul în Liga Campionilor.

Chiar dacă după eşecul cu Rapid finanţatorul clujenilor, Arpad Paskany, dădea asigurări că tehnicianul italian va rămâne în funcţie cel puţin până joi, "Mandorlini va fi pe bancă la meciul cu Basel, fiindcă cine ar schimba antrenorul înainte de un astfel de meci ar fi iresponsabil", la cârma echipei a fost adus Sorin Cârţu.

"A trebuit să facem schimbarea, deşi Mandorlini a câştigat tot şi a lucrat foarte bine, dar acum lucrurile chiar nu au mai mers. Practic se repetă lucrurile din perioada lui Andone, când am câştigat titlul şi Cupa României, iar apoi ne-am blocat. Dintre mai mulţi antrenori pe care-i aveam pe listă, am hotărât că a venit timpul să avem unul român", a explicat preşedintele grupării din Gruia, Iuliu Mureşan.

"A fost o surpriză şi pentru mine când m-a sunat domnul Mureşan, dar am acceptat oferta, fiindcă orice antrenor doreşte să pregătească o echipă cu adevărat profesionistă. Postura e dificilă când vii după un antrenor care a câştigat tot ce se putea înainte, dar faptul că Mandorlini a fost schimbat arată că în fotbal tot ce contează este prezentul şi viitorul. Cunosc echipa CFR-ului, iar cu jucătorii nu o să am probleme de comunicare, vorbesc bine trei limbi străine", a spus "Sorinaccio". În ceea ce priveşte meciul cu FC Basel, de mâine, Cârţu a spus: "Îmi pare rău că nu mă pot baza pe Bud, am fost surprins să aflu că el nu face parte din lotul pentru Ligă. Chiar aveam în minte după ce m-am înţeles cu CFR o echipă pentru meciul cu Basel, iar Bud ar fi fost o piesă importantă. Oricum, faptul că Unirea Urziceni a făcut anul trecut opt puncte ne obligă întrun fel să-l depăşim". Cârţu i-a adus cu el la CFR pe Mircea Irimescu, în postura de antrenor secund, şi pe Silviu Lung, care se va ocupa de pregătirea portarilor.


Se consolase
Andrea Mandorlini (foto) se aştepta să fie demis. "Preşedintele mi-a comunicat că vrea să încheiem colaborarea, cu domnul Paskany n-am vorbit nimic concret. Cred că aş fi reuşit să redresez echipa. E drept, marea problemă rămâne faptul că n-am obţinut rezultate pozitive în ultimele etape. Nu sunt dezamăgit, pentru că în fotbalul românesc te poţi aştepta la orice, având în vedere la câte schimbări de antrenori au fost în ultimele etape. Nu pot să spun că unii jucători ar fi fost împotriva mea. Mi-am făcut datoria faţă de club, câştigând tei trofee în acest an", a spus italianul.

×
Subiecte în articol: liga 1