x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cu şanse de calificare

Cu şanse de calificare

de Vicentiu Neagoe    |    30 Noi 2011   •   21:00
Cu şanse de calificare

Atat Steaua, cat si FC Vaslui pastrea­za destule sanse de calificare, 'ros-al­bastrii', prin prisma celorlalte rezultate, se pot califica si in cazul unei in­frangeri. Ar trebui s-o bata in ultima partida, acasa, pe AEK Larnaca, iar Maccabi Haifa sa nu obtina mai mult de un punct din ultimele doua par­tide. Echipa lui Adrian Porumboiu se califica daca invinge, datorita re­zultatelor directe mai bune cu ita­lie­nii de la Lazio.

In cazul unui rezultat de egalitate, calificarea se va juca in ultima etapa, atunci cand echipa lui Viorel Hizo se va deplasa la Zü­rich, in timp ce o infrangere o scoate definitiv din cartile calificarii. Directorul sportiv al Stelei, Narcis Radu­can, a declarat la plecarea spre Ger­ma­nia ca se asteapta la un meci foarte greu. 'Sunt deja emotii, pentru ca este un meci important, iar adversarul este unul puternic. Sanse sunt intotdeauna in fotbal. Intalnim o fosta finalista de Liga Campionilor, una dintre cele mai bogate echipe din Germania si ne asteapta o viata grea acolo. Ei sunt favoriti, dar la fotbal se anu­leaza de multe ori aceste dife­ren­te, si de bugete, si de cota a jucatorilor. Spe­ram sa jucam cel putin cum am facut-o in meciul-tur, cand am inchis bine culoarele si nu le-am dat posibili­ta­tea nemtilor sa ajunga la poarta noastra. Nici noi n-am reusit mare lu­cru, dar cel putin i-am blocat foarte bine', a declarat Raducan.

Din lotul ste­list deplasat in Germania au lipsit Florin Costea, suspendat, Tibi Balan, care nu are drept de joc, si Leandro Tatu, accidentat. De partea cealalta, atacantul lui Schalke, Klaas-Jan Huntelaar, crede ca echipa sa are de luat o revansa in fata propriilor suporteri, dupa ce in ultima etapa de campionat au pierdut cu 2-0 in fata marii rivale, Borussia Dortmund. 'Vrem sa ne calificam in primavara europeana in fata propriilor suporteri. Ar fi extraordinar, o victorie cu Steaua ne-ar da forta si incredere pentru meciurile care urmeaza, plus ca la Haifa in ultima etapa nu ar fi un meci decisiv. Steaua e o echipa buna, s-a vazut asta si la meciul din Romania. Antrenorul Huub Stevens ne-a prega­tit bine pentru acest adversar. Chiar si cu Ciprian Marica am vorbit despre punctele forte ale adversarilor', a spus Huntelaar. Cealalta partida, dintre Vaslui si Lazio, poate aduce o ca­lificare istorica pentru moldoveni. 'Plecam cu un mic avantaj dupa ce am remizat 2-2 la Roma, deoarece ne avantajeaza si rezultate de 0-0 sau 1-1. Cu siguranta, Lazio are jucatori mai valorosi, dar vom compensa prin daruire', a spus atacantul brazilian al Vasluiului, Martins Adailton.

×
Subiecte în articol: fotbal intern