x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cupa Anonimă

Cupa Anonimă

de Marius Mihalcea    |    28 Oct 2010   •   00:00
Cupa Anonimă
Sursa foto: Gabi Arsene/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Schimbarea locului de desfăşurare a partidelor Voinţa Sibiu - FC Timişoara şi ALRO Slatina - Dinamo, care s-a făcut la dispoziţia sponsorului oficial al competiţiei, o fabrică de bere din Timişoara, şi a televiziunii care le-a transmis în direct, a avut efectul pe care Jurnalul Naţional l-a anticipat încă de acum trei săptămâni.

Astfel, în locul unor stadioane pline, cum s-ar fi întâmplat dacă meciurile ar fi avut loc conform programării iniţiale, la Sibiu, respectiv la Slatina, cele două întâlniri s-au disputat într-un anonimat total. Dacă Voinţa şi ALRO nu ar fi fost împiedicate să joace pe teren propriu, pe motiv că nu dispun de instalaţie de iluminat şi astfel nu pot organiza meciuri în nocturnă, cu siguranţă numărul spectatorilor care ar fi asistat la aceste două jocuri ar fi fost mult mai mare. Drept exemplu, în faza precedentă a Cupei, Voinţa a jucat acasă cu Gaz Metan cu casa închisă (5.000 de spectatori), la fel stând lucrurile şi în cazul celor de la ALRO, prezenţa Vasluiului la Slatina vânzând toate cele 6.000 de bilete. Mai mult, expunerea la care visa sponsorul competiţiei n-a fost nici ea pe măsura aşteptărilor, meciul Timişoara - Voinţa făcând 1.5 rating, iar Dinamo - ALRO, doar 2.5, ambele la sport.ro. Marţi, numărul spectatorilor în tribune a fost: 1.000 la FC Braşov - "U" Cluj, 1.000 la FC Timişoara - Voinţa Sibiu, 1.000 la Dinamo - ALRO.


Voia la Slatina
Dezamăgit de faptul că meciul cu ALRO s-a desfăşurat cu tribunele aproape goale, antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a spus la final că mult mai indicat ar fi fost ca întâlnirea să fi avut loc la Slatina, potrivit programării iniţiale: "E dezolant când joci cu tribunele goale, dar probabil ora târzie la care a fost programat meciul i-a ţinut pe fani acasă. Mai bine jucam la Slatina, acolo stadionul s-ar fi umplut cu siguranţă. Sper că dacă ne mutăm pe noul Stadion Naţional să jucăm chiar cu 50.000 de oameni în spate. Deşi e foarte greu acest lucru". La meciul cu Ceahlăul, din "16-imi", disputat tot în "Groapă", Dinamo a avut o asistenţă şi mai redusă, circa 500 de spectatori.


Torje ratează meciul cu Gaz Metan
Dinamo a trecut fără probeme de ALRO Slatina, scor 3-1, însă preţul plătit de "câini" pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României a fost destul de scump. Introdus pe teren în minutul 62, în locul lui Georgia Păun, Gabriel Torje (foto) a părăsit terenul accidentat un sfert de oră mai târziu. "Sunt trist că l-am pierdut pe Torje, pentru minimum două-trei săptămâni. Era important pentru meciul de campionat cu Gaz Metan Mediaş, din deplasare, care va fi foarte greu", a declarat preşedintele executiv al "roş-albilor", Cristi Borcea. "Regret foarte mult că s-a accidentat Torje, într-un moment în care aveam mare nevoie de el", s-a plâns, la rândul său, Ioan Andone. Ieri, dinamoviştii au primit totuşi o veste bună: Torje a suferit doar o microleziune fibrilară la coapsa dreaptă şi nu va rata decât partida cu Mediaşul, urmând a fi pe teren în derby-ul cu CFR, de la 6 noiembrie. Cu Gaz Metan vor mai lipsi Garat, accidentat, şi Moţi, suspendat.

×
Subiecte în articol: cupa romaniei