x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cupa, competiţie stricată

Cupa, competiţie stricată

de Dragos Stoica    |    Marius Mihalcea    |    06 Oct 2010   •   00:00
Cupa, competiţie stricată
Sursa foto: /Mediafax

Performerele "16-imilor" Cupei României la fotbal, Voinţa Sibiu şi ALRO Slatina, nu vor mai putea să le ofere suporterilor lor încă un meci de gală după cele cu Gaz Metan Mediaş, respectiv cu FC Vaslui. Cele două formaţii din Liga a II-a, care potrivit rezultatului tragerii la sorţi urmau să joace şi în "optimi" tot pe teren propriu, Voinţa cu FC Timişoara, iar ALRO cu Dinamo, şi-au pierdut calitatea de gazde în baza unui articol din ROAF făcut parcă special în detrimentul celor mici.



Ce prevede acest articol? "Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută, în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei stabilită prin tragere la sorţi. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe terenul celeilalte echipe, dacă aceasta dispune de instalaţie de nocturnă, în caz contrar urmând ca FRF să programeze jocul pe un alt stadion dotat cu instalaţie de nocturnă, pe cât posibil în apropierea sediului clubului care a fost desemnat ca organizator prin tragere la sorţi". Articolul ar putea fi îmbunătăţit: cine nu are nocturnă să fie aşezat direct în urna echipelor oaspete! Se uită că această competiţie este una a surprizelor şi că e posibil să se califice şi echipe mici care, normal, nu au instalaţie de nocturnă. Prin această regulă li se ia şi fărâma de speranţă la calificare!

Prin urmare, în condiţiile în care toate meciurile din "optimi" se vor juca în nocturnă, se pare că nu doar la cererea televiziunii, ci şi a sponsorului oficial al competiţiei, care reprezintă o fabrică de bere din Timişoara, Voinţa Sibiu şi ALRO Slatina par a fi condamnate să evolueze pe terenul adversarelor.
Potrivit site-ului oficial al FRF, aceste jocuri vor avea loc în ziua de 26 octombrie, după cum urmează: FC Timişoara - Voinţa Sibiu (ora 18:00, Stadion "Dan Păltinişanu"), Dinamo - ALRO Slatina (ora 21:00, Stadion Dinamo).

"Vă daţi seama că ne pare foarte rău că nu jucăm la Sibiu, dar n-aveam ce face. Noi suntem o echipă mică, n-avem relaţii pe la televiziuni. Chiar ne gândeam să depunem un memoriu la FRF, dar am fi făcut-o degeaba, fiindcă regulamentul e împotriva noastră şi n-aveam nici o şansă de câştig", ne-a declarat preşedintele executiv al Voinţei Sibiu, Marius Lungu. Sibienii pierd ocazia să-şi vadă favoriţii împotriva unei echipe de calibru din Liga 1, nimeni alta decât adversara dorită de antrenorul Alexandru Pelici, fost jucător la Timişoara, înainte de tragerea la sorţi.
Universitatea Cluj, care ar fi trebuit să fie la rândul ei gazda "optimei" cu FC Braşov, va evolua în oraşul de sub Tâmpa din acelaşi motiv, la 26 octombrie, de la ora 16:00. De precizat că pe site-ul FRF nu sunt trecute şi televizările.


ALRO nu cedează, vrea la Slatina
5953-133207-jeannitulescu.jpgPreşedintele divizionarei secunde ALRO Slatina, Jean Niţulescu (foto), a declarat că gruparea pe care o conduce speră în continuare să dispute partida cu Dinamo în faţa propriilor spectactori. "Noi vrem să jucăm pe teren propriu, deoarece acesta este spiritul competiţiei. Aşa se întâmplă şi în Cupa Angliei, unde echipelor mari nu le cad galoanele să joace pe stadioanele unor formaţii mult mai mici. Dacă la tragerea la sorţi s-a stabilit că noi trebuie să fim gazde, atunci acest lucru trebuie respectat. Din păcate, televiziunile încearcă să-şi impună punctul de vedere cu forţa. Cum regulamentul s-a schimbat aproape pe nesimţite, spunându-se că, în situaţia în care echipa gazdă este programată în nocturnă, dar nu are instalaţia respectivă, atunci meciul se joacă pe terenul adversarei, am solicitat Pro TV-ului să ne programeze mai devreme. Din păcate, am ieşit păcăliţi din treaba asta, aşa că acum încercăm să montăm o instalaţie de nocturnă mobilă. Am contactat o firmă care se ocupă cu aşa ceva, le-am arătat cele două stadioane din Slatina, 1 Mai şi Metalurgistul, iar acum aşteptăm răspunsul lor. Dacă nu vom putea juca la Slatina, sperăm măcar să putem evolua la Craiova, pe «Ion Oblemenco». Este una să jucăm pe Dinamo cu 200 de spectatori în tribune şi altceva la Slatina sau la Craiova cu 10.000 de oameni. Din câte ştim noi, până pe 14 octombrie am avea timp să rezolvăm lucrurile", ne-a declarat Jean Niţulescu.

×
Subiecte în articol: cupa romaniei