x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cupa Ligii, competiţie ignorată

Cupa Ligii, competiţie ignorată

de Dan Radu    |    15 Apr 2016   •   14:05
Cupa Ligii, competiţie ignorată
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Cu un premiu de 400.000 de euro pentru echipa câştigătoare, competiţia Cupa Ligii a fost ignorată atât de Astra, cât şi de Steaua, ambele echipe preferând să joace cu rezervele în meciul de miercuri. Titularii au fost menajaţi pentru meciul de campionat. Miza – banii din Champions League.

 

Steaua s-a calificat în finala Cupei Ligii I, după ce a învins Astra Giurgiu cu 2-0 în a doua manşă a semifinalei, de miercuri. În primul tur, roş-albaştrii se impuseseră cu 1-0. Cu un premiu de doar 400.000 de euro pentru echipa câştigătoare, Cupa Ligii rămâne o competiţie neinteresantă pentru grupările din prima divizie, lucru care a fost demonstrat şi de echipele trimise de antrenorii Stelei şi ai Astrei în teren, care au preferat să menajeze titularii pentru meciul de campionat dintre cele două formaţii de mâine. "Am respectat competitia, am introdus şi jucători care fac parte din primul 11, ca Teixeira sau Geraldo Alves", a declarat după meci antrenorul Astrei Giurgiu, Marius Şumudică. "Am jucat împotriva unei echipe mai bune, actuala campioană, şi am luat foarte repede gol. Probabil ne-au turnat plumb în picioare şi ne-a fost foarte greu să revenim. Îi felicit, au fost mai buni decât noi. Rezervele celor de la FCSB au fost peste rezervele Astrei". Şumudică a adăugat că niciunul dintre jucătorii care au intrat în teren, în Cupă, nu va face parte din primul 11 din meciul de campionat de mâine. De partea cealaltă, nici antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, nu a dat garanţii că Bawab, autorul celor două goluri care au adus calificarea echipei în finală, va face parte din prima echipă la meciul din campionat, de mâine. "El a intrat azi foarte bine, a marcat două goluri. A mai avut două ocazii pe care trebuia să le fructifice. Trebuia să marcheze mai mult. Eram mulţumit de el dacă trata cu seriozitate ocaziile pe care le-a avut. Trebuie să fie mult mai serios", a spus Reghecampf.

 

Două echipe în Liga Campionilor

Cu patru etape rămase de jucat în Liga I, meciul de mâine dintre primele două clasate, Astra Giurgiu şi Steaua, se poate dovedi decisiv pentru stabilirea campioanei. Astra are trei puncte în faţa roş-albaştrilor, o eventuală victorie făcând-o favorită la câştigarea titlului. Mai important, însă, pentru cele două formaţii este să îşi menţină poziţiile actuale, locul întâi şi locul doi având asigurate, anul acesta, accederea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Premiile în Champions League sunt mai mari ca în ediţiile trecute, o eventuală calificare în faza grupelor asigurând din start 12 milioane de euro pentru participante. Şi primele de victorie s-au mărit, de la 1 milion de euro pe victorie, la 1,5 milioane. Chiar şi un rezultat de egalitate, în faza gurpelor, va fi recompensat cu 500.000 de euro. Pentru că vicecampioana şi campioana Ligii I vor nimeri amândouă în turul trei preliminar, la tragerea la sorţi, cele două formaţii vor fi pe tablouri diferite: ruta campioanelor şi ruta non-campioanelor. Câştigătoarea Cupei României şi ocupanta locului trei vor merge în turul trei preliminar al Europa League. Ocupanta locului patru va merge în al doilea tur preliminar al Europa League. La cum stau lucrurile în campionat, în momentul de faţă, în Europa League merg sigur Pandurii şi Viitorul. Rămâne de văzut dacă Dinamo va putea participa în cupele europene, dat fiind că are probleme în primirea licenţei. Cât priveşte calificarea în Europa League în postura de câştigătoare a Cupei României, lucrurile stau destul de bizar. Steaua are şanse mari să intre în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar celelalte echipe aflate încă în competiţie, ASA Târgu Mureş, CFR Cluj şi Dinamo, nu au drept de participare în cupele europene din cauza insolvenţei.

 

Meci şi între antrenori

Disputa pentru campionat care pare să se dea între Steaua şi Astra este şi o ocazie a duelurilor în declaraţii dintre antrenorii celor două echipe. Reghecampf a acuzat echipa giurgiuveană că ar fi fost lăsată să câştige de Dinamo, în timp ce Şumudică a insinuat că steliştii ar lua substanţe care le măresc performanţele.

Şumudică a lăsat să se înţeleagă că, şi dacă va lua campionatul cu Astra, va pleca în ţările arabe, renunţând la Champions League

În cursa pentru egalarea Astrei, Reghecampf s-a plâns că nimeni nu vede că alte echipe sunt avantajate

×