x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cupa României: 13 dosare penale şi 40 de amenzi după finală.

Cupa României: 13 dosare penale şi 40 de amenzi după finală.

26 Mai 2011   •   12:09
Cupa României: 13 dosare penale şi 40 de amenzi după finală.

Jandarmii brasoveni au intocmit 13 dosare penale si au dat 40 de amenzi in valoare de 9.400 de lei suporterilor care au tulburat linistea si ordinea publica, miercuri, la finala Cupei Romaniei dintre Steaua si Dinamo.

"Desi masurile de ordine si siguranta publica au fost aplicate strict in conformitate cu prevederile legale de catre fortele de ordine ale Jandarmeriei, au existat si incidente in urma carora au fost aplicate 40 de amenzi in valoare de 9.400 de lei pentru suporterii care au tulburat ordine si linistea publica. De asemenea, au fost intocmite si 13 dosare cu actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru diferite infractiuni", se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Brasov.

Cele 13 dosare penale au fost intocmite pentru mai multe tipuri de infractiuni. Astfel, un suporter s-a ales cu dosar penal pentru ca a intrat in incinta arenei sportive cu toate ca avea interdictie pentru a participa la competitiile sportive, iar un altul pentru ca a tulburat ordinea si linistea publica avand un comportament violent.

Alte patru persoane sunt cercetate penal pentru ca au introdus si au folosit in interiorul arenei sportive obiecte artizanale pe baza de amestecuri pirotehnice, iar alte cinci pentru ca aveau asupra lor obiecte pirotehnice.

Jandarmii au mai intocmit dosare penale pentru doua infractiuni de "uz de fals", dupa ce au prins doi bucuresteni in timp ce ofereau spre vanzare bilete de acces contrafacute la supra-pret. Asupra lor au fost gasite 27 de bilete contrafacute, cu serii identice, dar si suma de circa 1.800 de lei obtinuta in urma vanzarii biletelor.

×