x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern De ce Oţelul Galaţi

De ce Oţelul Galaţi

de Marius Mihalcea    |    30 Noi 2010   •   21:18
De ce Oţelul Galaţi
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

140345-intact-imagesgazeta-sporturilorraed-krishan20101101160204025.jpgChiar dacă este una dintre cele mai sărace echipe din Liga 1, Oţelul Galaţi şi-a adjudecat titlul neoficial de campioană de toamnă. În detrimentul unor formaţii cu pretenţii infinit mai mari. Pare un paradox, dar nu e, iar atributele care au dus trupa lui Dorinel Munteanu în fruntea ierarhiei la jumătatea întrecerii stau mărturie în acet sens. Care sunt ele? 1. Stabilitate la nivelul conducerii tehnice – Dorinel Munteanu este pe banca Oţelului de un an şi jumătate, în vreme ce, la polul opus, Steaua a schimbat numai în acest sezon trei antrenori, actualul, Marius Lăcătuş, fiind al patrulea; 2. Constanţă – Oţelul nu a făcut în tur decât un singur meci cu adevărat prost, la Vaslui (0-4), pe când restul favoritelor la titlu au alternat perioadele bune cu cele incredibil de slabe; 3. Modestie – În timp ce la celelalte echipe restanţele financiare reprezintă un subiect la ordinea zilei, jucătorii Oţelului au ţinut cont de criza economică şi au solicitat ei singuri conducerii clubului să le fie diminuate salariile.

Pe lângă acestea, Oţelul este cea mai bună echipă din Liga 1 pe teren propriu, cu şapte victorii şi două remize, şi este formaţia care a stat cel mai mult în pole-position, 10 etape consecutive, începând cu etapa a 8-a. În antiteză, dintre echipele care râvnesc la titlu, FC Timişoara şi FC Vaslui n-au ocupat niciodată cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar Rapid şi Steaua au stat în vârf fiecare doar câte o etapă. Dinamo a fost lider patru etape, nu însă la rând, dar ce folos, câtă vreme a terminat turul abia a şasea.

 

Mediaşul sporeşte ruşinea “granzilor”

Steaua, Dinamo şi parţial Rapid sunt marile decepţii ale stagiunii de toamnă în Liga 1, cele trei mari echipe bucureştene remarcându-se doar prin multitudinea de scandaluri. Care i-au avut în prim-plan ba pe Gigi Becali, care a schimbat antrenorii ca pe şosete, ba pe toată defensiva lui Dinamo, de toată ruşinea, ba pe “clubberul” N’Doye, ba pe Dani Coman şi pe fanii Rapidului. Şi-a mai fost şi-un Lopez Caro... De acest circ neîntrerupt a profitat şi Gaz Metan Mediaş, echipa matematicianului Cristian Pustai încheind turul pe locul cinci la general, iar într-un clasament al jocurilor din deplasare, pe primul!

×
Subiecte în articol: fotbal intern