x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo – Steaua 2-1: I-au resuscitat duşmanii

Dinamo – Steaua 2-1: I-au resuscitat duşmanii

de Marius Mihalcea    |    18 Oct 2010   •   00:00
Dinamo – Steaua 2-1: I-au resuscitat duşmanii
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor
"Câinii" au câştigat din nou după cinci etape de secetă. Din două penalty-uri
La cum au jucat aseară, steliştii au toate motivele să fie supăraţi. Partea secundă a jocului le-a aparţinut aproape în totalitate.
Doar că n-au marcat. Iar erorile comise de Iulian Apostol, henţ în careu, şi de Tătăruşanu, intervenţie hazardată asupra lui Torje, tot în suprafaţa de pedeapsă, n-au mai putut fi corectate.
Două penalty-uri, două goluri pentru Dinamo, iar reuşita lui Bogdan Stancu nu a mai contat. Fără victorie în Ştefan cel Mare de şase ani, Steaua trebuie să mai aştepte o tură.

De partea cealaltă, "câinii" au reînceput să latre. Şi să spere. La ce anume, om vedea.

"E dureros. Sper să ducem până la capăt lupta pentru titlu. Este păcat de maniera de joc. În fotbal nu câştigă întotdeauna cine joacă mai bine. Păcat de acele momente de neatenţie, de la penalty-uri. Păcat de munca jucătorilor şi de ocaziile pe care le-am avut. Nu am luat nici un punct şi ne-am îndepărtat de primele poziţii. Dacă nu erau acele două penalty-uri, nu cred că Dinamo ar mai fi ajuns în situaţii clare de a marca. Trebuia să avem mai multă concentrare la fazele fixe. Dacă se întâmpla asta, sigur rezultatul era pozitiv", a declarat la sfârşitul partidei antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş.

De partea cealaltă, tehnicianul lui Dinamo, Ioan Andone, a spus: "Steaua ne-a pus mari probleme pe benzile terenului. Noroc cu Moţi şi cu Dolha, care au făcut un meci mare. Dolha a avut trei intervenţii excelente. Altfel se comportă şi jucătorii când stadionul este plin. Bine că am luat aceste trei puncte, care ne menţin acolo, sus. Dacă rămâneam cu 14 puncte, poate ne trebuia o altă strategie. Să ne propunem locul cinci şi atât. Bine că s-a terminat coşmarul pentru noi".

"O victorie cu Steaua nu se compară cu nimic. Penalty-urile au fost foarte clare" ● Cristian Borcea, preşedinte executiv Dinamo

Echipele
Dinamo:
Dolha - Rubio, Garat ('14 Scarlatache), Moţi, Bordeanu - Mărgăritescu, N'Doye ('67 D. Kone) - Torje, Ad. Cristea, Alexe ('80 L. Ganea) - M. Niculae. Antrenor: Ioan Andone

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici ('61 Brandan) - Ricardo, I. Apostol ('72 L. Marinescu) - Nicoliţă ('80 Kapetanos), B. Stancu, Cr. Tănase - Bilaşco. Antrenor: Marius Lăcătuş


RĂZBOIUL FANILOR
Meciul de aseară a fost precedat de numeroase incidente, care i-au avut în prim-plan pe suporterii dinamovişti. Clientul unui fast-food de pe Calea Floreasca a fost lovit cu o sticlă în cap de un grup de suporteri dinamovişti şi a ajuns la spital în stare gravă. 15 fani dinamovişti au ajuns la Poliţie după ce au spart geamul unui autobuz de pe linia 153. Elias Bucurică, unul dintre liderii galeriei dinamoviste, care avea interdicţie de a intra pe stadion, a fost reţinut de Jandarmerie în urma unei altercaţii care a avut loc pe Strada Barbu Văcărescu. Şi i s-a prelungit interdicţia cu un an. Autocarul Stelei nu a scăpat nici el furiei suporterilor "roş-albilor". Aceştia l-au atacat cu pietre, două geamuri fiind sparte. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Torţele şi fumigenele de pe stadion şi trivialităţile scandate de suporteri au întregit apoi peisajul: de război, desprins parcă din filmele de groază.

×
Subiecte în articol: liga 1