x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Disc de argint

Disc de argint

de Vlad Ionescu    |    30 Iul 2010   •   00:00
Disc de argint
Sursa foto: /Reuters

Numele oraşului Barcelona, gazda celei de-a 20-a ediţii a întrecerilor continentale de atletism, are o rezonanţă aparte pentru familia de discoboli Nicoleta şi Costel Grasu. În 1992, Costel realiza aici cea mai mare performanţă a carierei, locul 4 la Jocurile Olimpice, pentru ca acum Nicoleta, soţia şi eleva sa, să cucerească medalia de argint.

Sportiva de la Dinamo a început excelent finala, instalându-se în frunte încă de la prima aruncare, care a măsurat 63,48 metri. Cum principalele adversare nu s-au putut apropia de acest reper, Nicoleta a părut scăpată în câştigătoare, însă visul ei de a deveni campioană europeană a fost spulberat chiar la ultima încercare de croata Sandra Perkovici. "Deşi am ratat victoria la ultima aruncare, sunt mulţumită de această medalie, mai ales că aveam doar al patrulea rezultat în acest an. M-am temut de rusoaica Sadova, dar a venit această Perkovici, pe care o bătusem acum o săptămână, la Paris.

Probabil că acolo sus este o stea, a mea, care nu străluceşte suficient de puternic pentru a fi şi medalii de aur, nu doar de argint", a declarat Nicoleta Grasu, care va împlini 39 de ani la 11 septembrie. Pe lângă medalia cucerită acum, în vitrina sa cu trofee se mai află două medalii de bronz la Europene (1998 şi 2006), o medalie de argint (2001) şi trei de bronz (1999, 2007 şi 2009) la Mondiale. Astăzi, la Barcelona este o zi plină pentru români, care vor ataca podiumul în trei probe, prin Angela Moroşanu (400 m garduri), Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole) şi Bianca Perie (ciocan). Ieri, Adelina Gavrilă s-a calificat în finala la triplusalt, care va avea loc mâine.

×
Subiecte în articol: stiri